ZVANIČNA POTVRDA FIBA: Srbija i Belgija nastavljaju utakmicu!

Svetska kuća košarke (FIBA) oglasila se povodom prekida jučerašnjeg meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci između Srbije i Belgije zbog kvara na delu rasvete u dvorani i potvrdila da će meč biti nastavljen.

Nakon samo dva minuta i šest sekundi igre u dvorani “Čair” u Nišu meč između Srbije i Belgije morao je da bude prekinut zbog problema sa strujom, a kako se ni sat vremena kasnije nisu stekli uslovi za igru meč je morao da bude pomeren.

Usledila je objava zvaničnog spikera koji je istakao da će se meč nastaviti u ponedeljak od 19 časova.  

Međutim, nakon toga pojavila se informacija da Belgijanci ne žele da izađu na parket dan kasnije, a verovatno zbog toga što se nadaju da bi na taj način dobili meč “za zelenim stolom”. Ipak kako pravila FIBA jasno kažu da ukoliko je termin potvrđen a ekipa se ne pojavi na utakmici, upravo njima preti da budu kažnjeni, i u tom slučaju utakmica bi bila registrovana službenim rezultatom u korist Srbije- 20:0

Kako je FIBA i zvanično putem Tviter naloga potvrdila da će se meč nastaviti večeras od 19 časova, njima ne preostaje ništa drugo nego da izađu na parket, ukoliko ne žele da izgube utakmicu bez borbe.

Meč evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Srbije i Belgije, koji je održan 3. jula u Nišu, prekinut je zbog tehničkih problema vezanih za rasvetu u dvorani.Utakmica će biti nastavljena 4. jula od 19.00 časova po lokalnom vremenu sa preostalih 07:54 na satu u prvoj četvrtini i rezultatom 6:3 za Belgiju – stoji u saopštenju FIBA.

BELGIJANCI PRAVE PROBLEME: Neće sutra na teren, a evo šta to znači za Srbiju!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Aleksandar Ilić Džoker – Realno, pokidaćemo Švajcarsku u Kataru! EP 33

6 Komentara

  Odluke FIBA-e su jedino merilo

  Odgovori

  Kad FIBA kaže svoje to je to, mora da se igra

  Odgovori

  Kako je struja nestala zbog strasne oluje u Nisu,i tkz objektivnih uslova,sasvim je logicno da se utakmica nastavi i odigra,sto bi bilo najkorektnije!!!!

  Odgovori

  Nadam se da ćemo dobiti Belgiju, navijam za to svim srcem

  Odgovori

  Samo neka mi dobijemo ovu urakmicu to je najbitnije

  Odgovori

  Može se reći da su realtivno brzo otklonili kvar, ne bi bilo prijatno za igrače pogotovo naše da duže čekaju ili da menjaju halu

  Odgovori

Postavi odgovor