Spektakl u nastajanju - Srbin će voditi NBA supertim?

Finiks Sansi u potrazi su za novim trenerom nakon što su uručili otkaz Montiju Vilijamsu.

Nakon eliminacije od Denvera u polufinalu plej-ofa Zapada klub je prekinuo saradnju sa Vilijamsom, a njega bi na klupi mogao da zameni Srbin!

Naime, Adrijen Vojnarovski, najpoznatiji NBA insajder navodi da su Sansi uveliko u potrazi za trenerom, a među kandidatima nalaze se Đordi Fernandes, asistent u Sakramento Kingsima, Čarls Li iz Milvokija i Darko Rajaković, asistent u Memfisu.

Rajaković je trenersku karijeru počeo u Borcu iz Čačka sa samo 16 godina. Nakon toga bio je trener u mlađim kategorijama Crvene zvezde.

Rajaković je 2014. godine preuzeo ekipu Tulsa sikstisiksersa i tako postao prvi trener koji je vodio neki tim u NBA razvojnoj ligi a da je rođen van Severne Amerike.

Od leta 2014. postao je pomoćni trener Oklahome u kojoj se zadržao pet godina.

Rajaković je dobro upoznat sa sistemom rada u Sansima jer je u sezoni 2019/20 bio pomoćni trener ekipe upravo pod palicom Montija Vilijamsa.

Od 2020. godine obavlja istu ulogu u Memfis Grizlisima, a ukoliko Finiks “preseče” i odluči se za njega postaće tek drugi glavni trener NBA ekipe srpskog porekla posle Igora Kokoškova.

Bonus video: 

2 Komentara

    Kad je odluka doneta,ostalo je da opravda ocekivanja i ko zna dokle ce dogurati!!!!

    Dobice vrhunsku priliku da napravi dobar rezultat …ko zna možda dobije i ulogu glavnog trenera

Postavi odgovor