Selektor Francuske: Željko Obradović je najbolji od najboljih

Selektor Francuske, Vensan Kole, bio je jedan od predavača na Košarkaškoj klinici “Dušan Duda Ivković” i tom prilikom je govorio o aktuelnim temama u košarci.

Godinama već Francuska pruža odlične rezultate i spada u krug najužih favorita na svetskim takmičenjima, a velike zasluge idu i Koleu, jednom od selektora sa najdužim stažom u reprezentacijama.

Sa uspehom predvodi selekciju “trikolora” već 14 godina, a na poslednjem velikom takmičenju, Eurobasketu osvojio je srebrnu medalju.

Tokom gostovanja na Košarkaškoj klinici govorio je za “Telegraf” o aktuelnostima pred Svetsko prvenstvo u košarci.

“Velika mi je čast i srećan sam što sam ovde. Bio sam iznenađen kada sam dobio poziv na ovu kliniku, znam za nju dosta dugo, rekao je Kole i dodao:

“Svim trenerima bih poručio da nastave. Srpski treneri dominiraju u Evropi preko 30 godina. Ova klinika pokazuje da mogu da uče i napreduju. Tu je sve ono što je potrebno za dobrog trenera”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Ističe i da posebno ceni trenera Partizana, Željka Obradovića, takođe jednog od predavača na Klinici.

“Bio sam ovde ranije. Prošle godine sam izgubuio sa mojim Metropolitanom od Partizana i Željka Obradovića. On je najbolji od najboljih. On je neko kog pratim dugo, i pre nego što sam bio trener. Jer, počeo sam posle njega svoju karijeru. Znam puno o njemu, ali je uvek interesantno slušati ga”.

Viktor Vembanjama kojeg je svojevremeno trenirao u Metropolitanu izabran je ove godine kao prvi pik na NBA draftu i očekuje se da bude još jedna u nizu zvezda iz Evrope koji će dominirati NBA ligom.

Interesantno je i njegovo poređenje sa Nikolom Jokićem.

“Nadam se da će Vembenjama biti kao Nikola Jokić. Ima potencijal, ali je najteže sve to ostvariti. Ima samo 19 godina. Znam ga jako dobro jer sam ga trenirao. Predpostavljam da će biti jako uspešan. Moguće je da, za nekoliko godinu, svi najbolji košarkaši budu iz Evrope”, zaključio je Kole.

Bonus video: 

3 Komentara

    Svaka mu je na mestu, nema šta da se doda

    Zeljko Obradovic je izuzetno cenjen i od svojih kolega u celom svetu i od igraca koji su posebno pocastvovani da zaigraju u njegovom timu!!!A cene ga izuzetno i kao predavaca!!

    Definitivno jeste kad pogledamo uspehe unazad i rezultate sa ekipama čovek je koni je najvise ostvario

Postavi odgovor