Kraj brazilske bajke: Jago ostao bez čarobnog štapića, Letonija ispratila Karioke sa Mundobasketa

Brazil je sanjao i maštao o četvrtfinalu, ali Letonija je imala drugačije planove i surovo prizemljila Karioke u poslednjem kolu grupne faze – 104:84 (22:20, 23:22, 36:21, 23:21).

Dve četvrtine smo gledali egal utakmicu, a onda je ekipa sa severa Evrope upalila mašinu, samlela lepršavost brazilske selekcije i kupila sebi kartu za plasman među osam najboljih timova sveta.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

Velika bitka je vođena do polovine utakmice, na semaforu je pisalo 60:57 za baltičku reprezentaciju, a onda je David Bertans uzeo stvari u svoje ruke i pogodio nestvarnu trojku čime je odbio poslednji nalet Brazilaca.

Tada je jednostavno pao moral Brazilcima, sjajni Jago dos Santos je ostao bez svoje magije koja ga je krasila tokom čitavog prvenstva, a Letonija je počela da igra bez greške. Vrlo brzo je bilo jasno da Brazil nema više šanse da se vrati u utakmicu, a Letonija je samo uvećavala prednost i na kraju potpisala ubedljivu pobedu za plasman dalje.

Gražulis je bio najefikasniji akter utakmice sa 24 postignuta poena, Žagars je pratio sa 17, dok je Bertans ubacio 14 poena.

Kod Brazila se istakao Bruno Kabolko sa 20, dok je Jago stao na 14 poena.

Bonus video:

Postavi odgovor