Kraj jedne ere - rastanak Crvene zvezde i klupskog rekordera

Kraj jedne ere… Jedanaesto godina, 417 utakmica i 11 trofeja kasnije – Dragan Vuković više nije trener košarkašica Crvene zvezde.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Vuković je trener sa najviše utakmica, pobeda i najdužim stažom na klupi Crvene zvezde, drugi najtrofejniji iza Strahinje Brace Alagića. Osvojio je šest šampionskih titula i pet Kupova Milan Ciga Vasojević, uz brojne titule u mlađim kategorijama.

U 417 utakmica ima skor od 308 pobeda i i109 poraza. Osim toga – školovao je novu generaciju reprezentativki Srbije. Njegov doprinos u buđenju velikana srpske košarke, koji je opet zauzeo svoje mesto na sceni i vratio se u evropska takmičenja.

Do ove sezone, Crvena zvezda je vezala šest uzastopnih titula, čime je Vuković stao uz rame legendarnoj generaciji crveno-belih gracija koje su to učinile u periodu od 1975. do 1981. godine. Rekord srpske košarke drži Crvena zvezda sa prvih 15 titula od 1946. do 1960.

Međutim, u sezoni za nama Crvena zvezda nije osvojila nijedan trofej. U polufinalu Kupa Milana Cige Vasojevića crveno-bele su izgubile od Partizana, da bi potom u finalu plej-ofa predale tron Megi.

Uskoro treba očekivati imenovanje novog šefa struke crveno-belih košarkašica.

Bonus video:

5 Komentara

    Stvarno je prosao sve i svašta sa devojkama C.Zvezde i posle više od 11 godina vreme je da se nešto promeni ,nema ni značajnijih rezultata ,i to je glavni razlog rastanka

    Došao je red na promene, kako za njega tako i za klub

    Kad razmisliš shvatiš da si dobar samo koliko poslednja sezona a za Dragana Vukovića je ona bila katastrofalna jer nisu osvojili ni jedan trofej pa je prekinuta saradnja sa njim.

    Trebao je Vukovic da ostane na klupi Zvezde,nisu trebali da ga smene.

    Novi trener tesko da ce da ponovi njegov uspeh,bez obzira na zadnju sezonu

Postavi odgovor