Letonski trener traži pomoć države: Ako održimo turnir kod kuće, veće šanse za Olimpijske igre

5
Ajnars Bagackis
(FOTO: Guliver images)

Letonski trener Ajnars Bagackis je istakao da Vlada mora da razmotri održavanje Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Rigi.

Bagackis je svestan da to ne bi bilo „jeftino zadovoljstvo“, ali bi za Letoniju bilo odlično iskustvo pred domaćinstvo na Evropskom prvenstvu 2025. godine.

Letonija je završila na petom mestu na Svetskom kupu u Manili i tako obezbedila kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Bagackis smatra da bi idealno bilo da se one održe u kod njih, uprkos tome što je zaista skupo. To koštalo nekoliko miliona evra, pa samim tim ne može bez podrške države.

“Kada je reprezentacija Letonije odlično krenula, država je odmah pronašla dodatna sredstva da vrati tim kući u , izda bonuse i sve ovo uradi sada, a ne neko vreme kasnije, na nekim sastancima. Ako turnir održimo kod kuće, u svakom slučaju imamo veće šanse da se plasiramo na Olimpijske igre”, rekao je Bagackis za letonski “Delfi TV”.

Bagackis je naglasio da bi to bila i dobra “generalna proba” za domaćinstvo Evropskog prvenstva u košarci, koje će se održati u Letoniji, Poljskoj, Kipru i Finskoj.

“Naravno da to nije jeftino zadovoljstvo, ali mislim da Vlada treba da učini sve da se održi košarkaški festival”, naglasio je trener.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

BONUS VIDEO:

5 KOMENTARA

  1. Ko zna, možda i ostvare mogućnosti održavanja Olimpijskog kvalifikacionog turnira ali ne pitaju se samo oni, potrebno je da dozvolu za to da i Komitet za Olimpijske igre

  2. Ne znam kakva je ekonomska situacija u Letoniji ali mislim da se to ne radi ovako na prečac, za ove stvari je potrebna dobra organizacija, veliki budžet države i tehnička podrška jer nije to samo organizovati nešto, mora se omogućiti pristup i smeštaj za sve koji učestvuju ili prate to takmičenje

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime