Mijailović o Trinkijeriju: Želeo sam da uradim nešto epohalno, kasnije je on na nefer način otišao

Ostoja Mijailović je gostovao u podkastu “Kod Luke i Kuzme”, gde je govorio o KK Partizan, između ostalog i o angažovanju i odlasku Andree Trinkijerija.

Pre samo nekoliko godina dolazak Italijana na mesto trenera košarkaša crno-belih bio je nezamisliv. Sada je prvi čovek kluba otkrio kako se isti dogodio.

“Ja sam u tom trenutku znao da moramo da uradimo nešto epohalno. Nešto što će nas vratiti na kolosek da opstanemo. Nekako je došao predlog da je Andrea Trinkijeri slobodan, da je završio svoju misiju u Nemačkoj. Ne mogu da se pohvalim da sam previše poznavao njegov rad. Tada sam pozvao prijatelje iz Italije koji su mi preneli da ima energije, da radi dobro, da menja situaciju u klubu u kom je…”

Nakon ovog poziva Mijailović je otišao u Veronu kako bi obavio razgovor sa ovim strategom.

“Odlazim ja u Veronu da razgovaramo. Mi smo pričali i imao je određenu zadršku. Rekao mi je znam ko je Partizan, znam da ste u teškom trenutku. Jeste veliki klub, veliki izazov, ali je i veliki rizik za mene. Odgovorio sam mu da sam i ja rizikovao svoj život za Partizan i poručio mu da mi treba neko ko veruje u sve što radimo. Posle smo se videli opet i podelili čuvenu fotku sa espresom”, otkriva on.

Onda je usledio šok za navijače Partizana kada je Trinkijeri objavio da odlazi iz kluba naokon prekinute sezone usled pandemije korona virusa.

“Mislim da su nas rastavili nesrećne okolnosti, pre svega korona. Bilo je tu nesuglasica, ali one koje se dešavaju i rešavaju u organizaciji. Ja sam uvek ako je bio neki potez koji šteti klubu reagovao. Nikada se nisam mešao u rad trenera. Jedino sam se mešao kada je bilo pitanje dovođenja novih igrača, odnosno finansija”, rekao je Mijailović, pa dodao.

On je kasnije iskoristio priliku koju je FIBA postavila. Pronašao je nefer način. Radilo se o par sati ne plaćanja jedne plate sa nekim insajderom iz kluba iskoristio je prozor za odlazak i otišao je. Da je on meni tada rekao ja želim da odem iz Partizana ja ga ne bih zadržao.”

3 Komentara

    Ostavio ih na cedilu ali ako su i njemu dugovali onda je to razumljivo

    Trinkijeri nije ni želeo da dođe u Partizan i čim je našao prvu priliku da može da ode to je i uradio

    Bilo je tu svega čak je bilo price da nije ni Plate dobijao covek je dobio bolju ponudu i brza bolje otišao uz kluba i nije pogresio ništa

Postavi odgovor