Obradović brutalno posle pobede: “Postaviću im pitanje zašto treniraju”

1
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Željko Obradović nije bio zadovoljan posle pobede Partizana nad Igokeom u 25. kolu ABA lige.

Iako su crno-beli rutinski ostvarili trijumf, trener Parnog valjka je imao šta da zameri određenim igračima.

Nije štedeo reči kada je pričao o petorci koja je odigrala veoma loše na početku treće četvrtine.

Smailagić, Anđušić, Trifunović i Madar su izašli sa parketa, a umesto njih su na teren ušli Naneli, Egzum, Papapetru i Panter.

„Igra na mahove neće biti dovoljna u Zadru i Podgorici Treba da igramo koncentrisano svih 45 minuta. Stoji i to da ja pokušavam da na ovim utakmicama raspodelim minutažu i kad se pogleda, mislim da je to to. Koliko god ja razmišljao, nikad ne može da se predvidi. Utakmica uvek daje neke odgovore. Kao na primer na početku treće četvrtine, kada smo za dva i po minuta primili osam minuta na polaganje, onda sam napravio izmene i onda je ta petorka primila do kraja samo pet poena”, rekao je Obradović i dodao:

“Probam da dajem šansu, ali ponekad treba postaviti pitanje zbog čega vi trenirate. To ću ih sigurno pitati. Ako vi ovako izgledate na utakmicama. Ako ne poštujete sebe, protivnika, svaku loptu, ako pre bonusa imate pravo da napravite faul, a to je oružje pametnog igrača, a vi to ne uradite, onda primite osam poena na pologanju”.

“Koliko mi radili korekciju na treningu, do određenog trenutka će da prihvatet, a čim se olabavi siutacija, onda će sve to da bude isto. Zato što geneza ovog sporta je da svako ko uđe u salu želi da šutne na koš, a ne da stane u stav za odbranu”.

Bonus video:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime