Obradović o detaljima sukoba sa Džejmsom: "Bio je pakao"

Saša Obradović, trener Monaka, govorio je o sukobu sa Majkom Džejmsom uoči duela sa Partizanom.

Mnogo muke je imao sa prvom zvezdom tima tokom ove sezone, bilo je svega i svačega, ali su kraju uspeli da izglade odnose.

Vrhunac je bilo kažnjavanje Džejmsa i suspenzija na određeno vreme. Uspeo je nekako Obradović da smiri strasti i uspostavi ponovo odnos sa Amerikancem.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

“Majk je Majk, a svi na potalima su ljudi videli šta on ponekad radi. Sve u svemu, puno se pridaje pažnje tome, ali trebalo je naći način kako da se ta situacija reši. Ona je sada rešena, iako je bila i te kako kompleksna. Svi su bili uključeni u zajednički smo donosili odluke – i da bude kažnjen, i da bude vraćen u tim. Mislim da je tim u dobroj koheziji trenutno. Na kraju će se sve meriti rezultatima. Mi imamo dobar potencijal da odemo i preko očekivanja”, rekao je Obradović za Sport klub.

Uprkos kazni i sukobima, srpski strateg ističe da razume Džejmsa.

“Bio je to svakodnevni pakao – kako rešiti te situacije. Bez obzira na njegove hirove, Majk je najtalentovaniji naš košarkaš i verovatno će biti upamćen u istoriji kako najbolji evroligaški strelac svih vremena. Kako god sve izgledalo, ja njega razumem. Bilo je njegovih reakcija i ovakvih i onakvih, ali ja mogu da nađem razlog. Nisam ja trener samo njemu, nego i ostatku ekipe i moj zadatak je da svi budu na istoj strani.”

Podsetimo, utakmica Monaka i Partizana je na programu večeras od 21 čas.

Bonus video:

3 Komentara

    Da bi tim bio uspešan ne sme postojati trzavica unutar njega, sad kad se sve smirilo nadam se da je Majkl Džejms shvatio kako treba sve da funkcioniše dalje

    To i jeste najvažniji posao trenera da nadje balans izmedju najvažnijeg igrača koji je sklon ispadima i ostatka ekipe

    Nije to dobro za klub bez obzira sto su rešili taj medjusobni sukob utiče to na sve takve turbulencije mogu biti ozbiljan problem

Postavi odgovor