Obradović posle Makabija: Kažnjavali su svaku našu grešku

Trener Partizana Željko Obradović je izneo utiske posle poraza od Makabija u Tel Avivu rezultatom 90:81 u 18. kolu Evrolige.

Obradović je istakao da je nemoguće pobediti uz onoliko grešaka.

“Čestitam Makabiju na pobedi, počeli su agresivno kao što smo očekivali, ali mi smo bili mnogo loši. Probali smo da se borimo, ali nismo preokrenuli ishod utakmice. Znali smo kako Makabi igra i hteli da se spremimo za to, a neke stvari su bile korektne i neke nisu. Nisam zadovoljan odlukama u napadu jer smo izgubili mnogo lopti i mnogo malo asistirali. Nemoguće je da pobediš u Evroligi ako ovako grešiš. Utakmicu smo izgubili kada smo im dozvolili mnogo lakih poena”, rekao je Obradović.

Na pitanje u vezi togaš to starteri na meču nisu mnogo igrali večeras, trener Partizana je kratko odgovorio.

“Trenerska odluka”

Obradović ne poriče da su crno-beli imali manjak koncetracije.

“Da, nismo imali koncentraciju i mislim da je Makabi igrao 1 na 1 u mnogo situacija i kažnjavali svaku našu grešku. Zato su jedan od najboljih napadačkih timova. Tim se borio, dao je sve od sebe i to je pozitivno”.

Objasnio je trener Partizana zašto je Jam Madar imao samo tri minuta.

“Svaki igrač ima priliku da napreduje i da uči kako na treningu tako i na utakmici. Nije slučaj Madara ili nekoga drugog, tako je sa svima, svi imaju iste prilike i da razumeju neke stvari i da igraju bolje. Imao je dosta dobrih mečeva ove sezone”.

On je prokomentarisao i odličnu konkurenciju u elitnom takmičenju, gde su skoro svi timovi na dve-tri pobede.

“Da, svi pričaju o tome. Ja se iskreno ne sećam, mislim da je svaka pobeda bitna, a ovde niko ne može da kaže da je favorit osim u nekim posebnim slučajevima. Srećan sam što smo imali 8-9, ali moglo je da bued 11-6, ali to je košarka. Kao i večeras, mogli smo da budemo bolji, ali nismo i za 48 sati idemo na Baskoniju gde moramo da sprečimo neke stvari koje su se desile večeras”, zaključio je Obradović.

Partizan je sada na skoru od osam pobeda i 10 poraza u Evroligi.

4 Komentara

    Svi otpisuju ovaj Makabi,a oni izgledaju brutalno

    Zasluzena pobeda Makabija,zna to i Zeljko ali nece da prizna.

    Tesko je kuci igrati protiv Makabija,kuci su pravi Ponos Izraela

Postavi odgovor