Obradović otkrio zašto nikada nije otišao u NBA

Trener Partizana Željko Obradović se nikada u karijeri nije okušao u NBA ligi.

Srpski stručnjak je u intervjuu za “DAZN” rekao da je postojalo interesovanje, ali smatra da nije pogrešio.

“Tokom 2010. godine zvao nas je Detroit, mene i Dimitrisa Itudisa. Džo Dumars je naš prijatelj, bili smo sa njima u predsezoni i nekim mečevima kada je sezona počela. Nikad nije bilo konkretnog kontakta. U jednom momentu me je pozvao menadžer i rekao da je jedan tim želeo da odradi intervju sa mnom. Vidite, ja intervjue dajem novinarima. Ako neko ne zna ko sam ja i šta mogu da uradim, onda to nije ozbiljno, tako sam rekao. Možda sam pogrešio, možda, ali takav sam”, rekao je Obradović.

Dodao je da trenerima u Evropi nije lakše nego kolegama u SAD.

“Nemam NBA iskustvo, ali takođe mislim da postoje neke razlike u pravilima zbog kojih mislim da u Evropi lakše može da se priprema utakmica. Lakše je poentirati u NBA zbog dimenzija terena i pravila o tri sekunde u odbrani. O tome govore i trojica najboljih košarkaša na svetu, koji su Evropljani – Nikola Jokić, Luka Dončić i Janis Adetokumbo”, zaključio je Obradović.

MERIDIAN IMA NAJBOLJE KVOTE

Bonus video:

2 Komentara

    Sjajan odgovor je dao ekipi iz NBA koja je htela intervju sa njim,da on intervjue daje samo novinarima!!!!Sigurno nije pogresio,njegovo mesto i maksimum su u Evropi!!!!

    Mislim da nije ni pogresio Evropa je za njega ova košarka koja se igra ovde i najdraze pd svega je sto vodi domaci klub bar nama !

Postavi odgovor