Ostoja Mijailović: Budžet veći za 25% u odnosu na prošlu sezonu, od sezonskih karata prihod skoro 6 miliona evra

Košarkaški klub Partizan održao je Skupštinu kluba, a nakon nje Ostoja Mijailović je održao konferenciju za medije, na kojoj je govorio o aktuelnostima i odrešenim promenama u Upravnom odboru.

“Danas je održana Skupština kluba, gde je usvojen finansijski izveštaj, gde smo usaglasili naš Statut sa Zakonom o sportu, imali smo i kadrovskih promena. U UO je došao Đorđe Lukić, predsednik Adrijatik Banke, Srđan Milovanović, vlasnik Antena grup, vlasnik Prva i B92, Dejan Čakajac, vlasnik Mozzarta, je postao potpredsednik kluba. Imali smo u menadžmentu promene, iskoristio bih se Dejanu Kijanoviću da se zahvalim na šest godina rada i da čestitam Duletu Karavesoviću, koji je postavljen za direktora kluba.

“Usvojen je i Finansijski izveštaj. Raskodi su nam bili 14.500.000 evra, a 14.000.000 su nam bili prihodi. Imali smo 500.000 manjka”, poručio je Ostoja Mijailović, koji je potom pojasnio i da će novi članovi Upravnog odbora doneti novac u klub.

Obe kompanije biće sponzori KK Partizan, naša sponzorstva su od 75.000 do milion i po evra. Ukupno ćemo 6-7 miliona ove sezone od sponzorstava. Naš budžet nije mali, ovo je najveći budžet u istoriju, koji je ova uprava obezbedila.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Mijailović je otkrio da je Partizan značajno uvećao budžet za takmičarsku 2023/24.

“Naš budžet je 25 posto već u odnosu na prošu sezonu. Morate da shvatite da igrači koji su produžili ugovore sada dosta više vrede”.

Ciljevi za narednu sezonu su poznati, ali postoje i određeni problemi.

“Ciljevi su Top 8, borićemo se za Fajnal for, naravno želimo da osvojimo ABA ligu. Ciljevi su praktično isti kao prošle sezone. Veliki je problem napraviti budžet bez TV prava. Grčki klubovi imaju sedam, osam ili čak devet miliona evra. Partizan nema ni cent od TV prava. Mi moramo da se borimo za stalnu poziciju u Evroligi, a 2025. ako Bog da, bićemo stalni član tako bismo dobijali kompenzaciju preko TV prava”, izjavio je Mijailović i dodao:

“Mi smo bili najgledaniji klub od u ABA i Evroligi, mislim da zaslužujemo nešto zbog toga”.

Prodajom 16.124 sezonske karte crno-beli su oborili rekord evrolige, a klub je od prodaje istih zaradio skoro 6 miliona evra.

Ova sezona je rekordna. Završili smo prodaju sezonskih karata. Prodato je 16.124 sezonske karte. Ne znam da li će ikada iko dostići ovaj rekord, ovo je rekod za celu Evropu, rekao bih. Hvala navijačima, premašili su očekivanja! Prihod od toga je 690.000.000 dinara. To je već na našim računima“, zaključio je Mijailović.

4 Komentara

  Veliki prihod im je od prodaje karata skoro pola zarađenog prošle sezone, sad samo još da nađu ili veću Arenu za igranje ( koju Beograd nema) ili većeg sponzora

  Odgovori

  Oni su i primili nove članove upravnog odbora da bi im ovi uplatili novac i da ovu sezonu ne završe sa manjkom kao prošlu

  Odgovori

  To su dobre vesti i vracaju veru u snagu naseg kluba!

  Odgovori

  Igraju odlično poraslo interesovanje i previše Evrops se igra ipak su to ozbiljne utakmicectako i treba .klub raste

  Odgovori

Postavi odgovor