Zvezda i Partizan dobili poziv za Evroligu

Dok se privode kraju i poslednju šampionati, u Španiji, Grčkoj, Francuskoj, Litvaniji…već kreće sa pričama, uskoro i pripremama za reprezentativne akcije.

Ali, kreće i priprema sledeće klupske sezone.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Da bi se formirali sastavi za naredne izazove, klubovi moraju za početak da znaju u kojim će takmičenjima igrati. A to, za one sa najvećim ambicijama, znači – da li će igrati u Evroligi.

Iz Barselone su, kako Meridian sport saznaje, stigle pozivnice na adresu Crvene zvezde, Partizana, ali i drugih klubova koji nemaju stalnu licencu za učešće u najjačoj ligi. Kao i šta je potrebno da urade ako žele sledeće godine da igraju u Evroligi.

Svi ti klubovi igraće na takozvanu „vajld kartu“ a za nju će morati da izdvoje odjednom – milion evra.

Naime, sama specijalna pozivnica košta 750 hiljada evra, dok će biti neophodno da se uplati i depozit za troškove suđenja od 250 hiljada, što okruglo daje tu famoznu brojku.

Crvena zvezda ima prioritet kao šampion ABA lige, mnogo puta smo mogli da čujemo da bi Evroliga rado videla ponovo i Partizan…

Sledeće sedmice je sastanak Borda Evrolige i do tada klubovi moraju da se izjasne da li su spremni da sezonu počnu sa izdatkom od milion evra. I do tada svi mi možemo samo da nagađamo ko će sve igrati.

Bonus video:

2 Komentara

    Poziv od milion evra…stvarno sramota od celnika EL

    A sada drzava Srbija da dresi kesu…..

Postavi odgovor