Partizan objavio podatke o finansijskom poslovanju kluba

Košarkaški klub Partizan oglasio se saopštenjem o svom poslovanju, što je i najavio predsednik Ostoja Mijailović, a predlog je dao Željko Obradović na konferenciji za medije posle Kupa.

“KK Partizan kao kolektiv koji se zbog svojih sportskih uspeha i ukupnog značaja za srpsko društvo sa pravom smatra klubom od nacionalnog značaja, ovim putem javno iznosi podatke o svom poslovanju.

Iako se kroz izveštaje Agencije za privredne registre i finansijske izveštaje koji se upućuju Evroligi ovi podaci mogu videti, Klub kroz saopštenje za javnost pruža na uvid trenutnu finansijsku situaciju kao i plan za otplatu preostalog poreskog duga koji će biti namiren do 31.3.2024. godine.

Ovom prilikom KK Partizan želi da se javno zahvali na pomoći i razumevanju prilikom rešavanja dva izuzetno važna pitanja za funkcionisanje Kluba.

Prvo, Klub upućuje zahvalnost Poreskoj upravi na pomoći i razumevanju prilikom pravljenja plana otplate poreskog duga i na strpljenju tokom perioda u kojem se taj dug izmiruje.

Takođe, KK Partizan se zahvaljuje Gradu Beogradu na mogućnosti da termine u Štark areni zakupljuje pod povlašćenim uslovima, kao i ostali sportski kolektivi koji reprezentuju Srbiju u međunarodnim takmičenjima.

PRIHODI KLUBA – STRUKTURA OD SEZONE 2017-18, ZAKLJUČNO SA SEZONOM 2023-24

Od dolaska aktuelne Uprave na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem u Klub, prihodi su po sezonama izledali ovako:

kk partizan
Foto: KK Partizan
partizan2
Foto: KK Partizan

*Napomena: Za sezonu 2023-24 je prikazan budžet. Trenutno, od državnih sponzorstava i donacija je Klubu već isplaćeno 3.000.000,00 evra, dok je dogovorena isplata još 3.000.000 evra do kraja sezone.

**Napomena: U sekciju Državna sponzorstva i donacije su uračunati sponzorski ugovori sa kompanijama NIS, Telekom Srbija, Dunav osiguranje, kao i donacije KSS i Grada Beograda. 

PORESKI DUG I PLAN OTPLATE PREOSTALOG DUGA:

“Na dan 31.07.2023. godine, usaglašen poreski dug je iznosio 963 miliona dinara.

KK Partizan je 12.09.2023. godine uplatio 437,6 miliona dinara.  

Ostatak poreskog duga sa kamatama na današnji dan iznosi 608 miliona dinara. Shodno zakonskoj regulativi po kojoj se poreskom dužniku, u ovom slučaju KK Partizan, otpisuje 50% kamate na ukupan dug pre bilo kog plaćanja, Klub će uplatom od 408 miliona dinara (približno 3,4 miliona evra) svesti dug prema poreskoj upravi na nulu.

Rok za plaćanje 408 miliona dinara je 31.03.2024. godine i ta uplata će biti izvršena u navedenom roku.

Pored navedenog nasleđenog poreskog duga, Klub želi da napomene da je od septembra 2023. godine platio na ime starih poreskih dugova i aktuelnih poreza ukupno 660 miliona dinara, to jest oko 5,6 miliona evra.

Sa uplatom od 3,4 miliona evra do 31.03.2024. Klub će zaključno sa tim datumom platiti državi 9 miliona evra u sezoni 2023-24 i time izmiriti sve nasleđene poreske dugove kao i sva redovne poreze koji proističu iz ovosezonskog poslovanja”, piše u saopštenju kluba.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Bonus video:

8 Komentara

  Ako izmirite dug do navedenog roka Idi vam to nece oprostiti.
  Amin

  Dug Partizana je nastao pre stupanja ove uprave.Prethodna nije iskoristila mogucnos uvodjenja prinudne uprava(zakonsko pravo)dug nije regulisan putem mogucnosti otpisa,jer stecajna masa nije postojala da bi se naplatio.Zvezdi je samo tafasnja Agro banka ,koristeci szecajni postupak,otpisala okk 12 miliona dinara,a izvrseni su i ostali otpisi.Bilo je zakonski u tom trenutku,atim je pod novim imenom Crbena zvezda-Beograd nastavila poslovanje kao nova ,,firma,, otuda razlika u stanju duga i mogucnosti izmirenja?

  Pre samo dve godine Partizan je bio pred gasenjem da nije bilo ,,pedera” Vucica i ugasio bi se to je slicno i za Zvezdu (malo bolja situacija) a igrali bi euro ligu kad na vrbi rodi grozdje a lepo je gledati i jedne i druge uz malo srece i u plej ofu tako bolje mnogoi da cute

  Jos kad bi ovo bilo istina bilo bi super!

  Pa sto nisi platio kad su navijaci uplacivali nego sada tek!

  Hahahaha kako kad Vucko rekao drugacije!

  Eton, a pickousti service navi is Berlin’s Jo’s piece I salgado da kk partizan dinara nije uplatio zack Perez I da bit so ugasio da Nike drzabe, coral mega……an potezu je Covic

  Svaka čast rukovodstvu Partizana. Jesam zvezdaš ali skidam im kapu. Očekujem Zvezdin izveštaj. Red je da se zna, koga zanima.

Postavi odgovor