Ponjitka: Doktor mi je rekao da sam mogao da umrem

6
Mateuš Ponitka (foto: Starsportphoto)

Mateuš Ponjitka jedno od pojačanja Partizana u novoj sezoni biće važan šraf u mašineriji Željka Obradovića, posebno zbog sposobnosti da igra na poziciji organizatora igre. Uoči evroligaškog debija protiv Makabija Poljak se u razgovoru za “Sport klub” prisetio jedne od najtežih situacija u karijeri kada je nakon naizgled bezazlene povrede gledao smrti u oči.

Tokom Mateušovog boravka u Zenitu (2019-2022) na jednoj od utakmica dobio je udarac u nos zbog kojeg je krvario i osećao se loše danima. Koliko je ozbiljna situacija bila u prvi mah nije bio svestan ni sam igrač.

„Prvi put toliko krvi u mom životu. Probali smo da zaustavimo krvarenje, mislio sam da je to bila greška. Možda je trebalo da to ide do kraja. Zaustavili smo krvarenje, išao sam na test, izvinite na skeniranje. I skeniranje je reklo da nema preloma kostiju. Rekli su sve je ok, ali ništa se nije menjalo, vrtelo mi se u glavi, igrao sam neke utakmice tako. Kada sam bio u Rusiji tamo je bilo minus 20 i nije bilo toliko strašno jer zbog toga nisam osećao bol. Onda smo leteli da igramo sa Baskonijom na dvostruku nedelju u Evroligi. Let je bio katastrofa, mnogo mi je bilo loše u sinusima i nazalnom delu. Nisam mogao da igram, mnogo sam krvario, imao sam temepraturu“, rekao je Ponjitka.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Zbog toga je insistirao da vidi lekara.

„Doktor je rekao da mi treba operacija. Ja sam rekao kako to mislite. Da operacija što pre. Imaš dva ugruška krvi u nazalnom delu sa obe strane. Bilo mi je teško da dišem, disao sam samo na usta i nisam spavao šest noći jer nisam mogao da dišem. Bilo je veoma loše i onda su rekli biće to standardna procedura, 45 minuta. Odmah ćemo te staviti na program jer je urgentno. Operacija nije bila 45 minuta već skoro dva sata. Stavili su me u anesteziju sve su očistili i nisu mogli da me probude neko vreme. Veoma je veliki problem bio bol, posle operacije imaš sobu u kojoj se budiš posle anestezije. Gledao sam ljude kako se bude srećni, sveži. Kada sam se ja budio toliko me je bolelo da sam plakao“.

Usledio je oporavak, ali i šokantno saznanje da je Poljak bio blizu smrti.

„To je bilo u četvrtak i vratio sam se u hotel, sledećeg dana doktor je meni i mojoj ženi rekao. Vidite gospodine, žena vam je tu i reći ću vam odmah. Za nekoliko dana, jedan, možda dva možda tri, ne znam tačno koliko, ali bili biste verovatno mrtvi. U nazalnom delu se desila upala i morali smo sve da čistimo i zbog toga morate da se brinete o sebi više. Bar tri nedelje ne smete da radite ništa i morate da vodite računa na sve te stvari“, zaključio je Ponjitka.

Podsetimo, nakon povrede ramena Ponjitka je debitova za crno-bele na utakmici ABA lige protiv Mornara, i biće spreman da u četvrtak otpočne odiseju sa Partizanom u Evroligi.

Bonus video:

6 KOMENTARA

  1. Velika je i srecna okolnost da je operisan u minut do dvanaest i da mu je spasen zivot! Lekaru ,koji je neposredno posle povrede konstatovao da je sve u redu,treba dati zabranu rada i oduzeti mu licencu!!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime