Crno-bela Arena na zasluženom odmoru: Partizan se oprašta od navijača, ne i od snova o tituli

Još jednom, poslednji put ove sezone, Partizan igra pred svojim navijačima. Večeras, u 20 časova, finale Superlige Srbije.

Drugi meč. Pošto je u prvom izgubio tesno. Još jedan šut za pobedu ove sezone crno-beli nisu pogodili. Pokušaj Zeka Ledeja ostao je na obruču.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Nije sasvim vezano za priču… Ili jeste? Činjenica je da previše tih poslednjih šuteva crno-beli ove sezone nisu pogodili. Istih su primili neverovatno mnogo. Zato, ali ne samo zbog toga, ova sezona je išla kako je išla. I došla je do svog kraja.

Na tom kraju iz Humske su pozvali navijače da dođu u Beogradsku arenu. Njihova pomoć im je i te kako potrebna kako bi još jednom – kao mnogo puta pre – odbranili domaći teren. I finalnu seriju vratili u Pionir.

Da je tako nešto moguće, odmah posle utakmice rekao je Aleksa Avramović. Vrlo samouveren, bek crno-belih poručio je da njegov tim seriju može da okrene. Sve zbog dosta dobre partije koju su crno-beli pružili u tom prvom meču u kojem su su – ako je potrebno podsećati – igrali sa 11 igrača u protokolu, osmoricom u rotaciji (Ognjen Jaramaz, Savo Drezgić i Aleksa Dimitrijević nisu ulazili na teren), bez klasične petice gde je jedini visoki igrač bio Zek Ledej. Alen Smailagić nije mogao više od šest minuta.

On ne trenira, dođe na utakmicu i pokuša da odigra“, objasnio je Obradović posle druge utakmice situaciju, pa i minutažu Alena Smailagića.

Verujemo da nije potrebno podsećati gde su nestale sve petice Partizana – Frenk Kaminski, Bruno Kaboklo i Balša Koprivica…

Istovremeno, šef struke crno-belih je odmah u Pioniru poručio da je ponosan na svoj tim, kako je igrao posle samo dva treninga u tom „novom“ sastavu, potpuno novoj koncepciji tima. Sa strašnim pomeranjem pozicija.

Sada su crno-beli imali malo više od dva treninga da sve to „usavrše“. Da li će biti dovoljno? Ostaje da se vidi. Izvesno je da se neće predati bez borbe. Ne pred svojim navijačima. Ne u finalu plej-ofa. Ne u situaciji kada je iza njih sedam poraza od večitog rivala. U nizu!

Odavno je to postalo i pitanje ponosa. U prvom meču finala Superlige delovalo je da su se i malo “naljutili”. Preko potrebna emocija da bi ovu seriju i okrenuli. Da li će? Videćemo.

Večeras, u 20 časova, poslednji put ove sezone u Beogradskoj areni.

Bonus video:

2 Komentara

    Arena je dom kosarkasa Partizana,sjajno igraju u toj hali.

    Cela ova sezona je nekako baksuzna za Partizan i mislim da je najbolje da se pomire sa činjenicom da za sad ne mogu bolje i da se Obradović i čelnici fokusiraju na pravljenje novog tima za sledeću sezonu.

Postavi odgovor