RAĐA ODGOVORIO RAŽNATOVIĆU: Ovde košarkaši rade za menadžera!

Miško Ražnatović reagovao je na želju HKS-a da hrvatski klubovi istupe iz ABA lige, na šta je rekao da će njegovi klijenti ići u jača takmičenja!

Regionalna košarka mogla bi da pretrpi ozbiljne udarce od naredne sezone.

Nakon što se i dalje ne zna da li će biti ispravljena nepravda prema Zlatiboru, sada Hrvati bojkotuju takmičenje.

Kao što smo pisali prošle nedelje košarkaški savez naših komšija želi da napusti ABA ligu i okrene se Alpe Adria Kupu koji je pod pokroviteljstvom FIBA sa ciljem razvoja igrača za nacionalni tim.

Ovo je naišlo na različite komentare javnosti, a jedan od najglasnijih bio je Miško Ražnatović koji je na svom Tviteru objavio sledeće:

Potpuno je izvesno da ukoliko hrvatski timovi ne budu nastupali u ABA ligi nego u AA i slično, ja ću dati sve od sebe da moji mladi klijenti odu u sredine i lige u kojima se mogu razvijati! To je moja obaveza! Takmičeći se u ovim ligama to sigurno ne mogu i ugasiće talenat koji imaju.

Sa ovim je delimično bio saglasan bivši selektor Hrvatske, Aco Petrović, koji se takođe oglasio na svom Tviter profilu.

– Legitimno je da Ražnatović vodi računa o igračima iz Hrvatske koje zastupa. I ja na njegovom mjestu bi ih odveo negdje drugdje. Ali isto tako ABA liga bez klubova iz Hrvatske ne bi bila ista i pitanje je koliko dugo bi se održala. Samim tim i projekt Mege dolazi u pitanje!

Međutim Dino Rađa najveći je zagovornik da se napusti regionalno takmičenje, a ovog puta imao je par reči i za Ražnatovića.

Ta izjava je dokaz kako se rukovodi privatnim interesima, a ne interesima i dobrobiti košarke. Jer, krenimo ovako. Danko Branković od leta je slobodan igrač. On odlazi iz Cibone. Ko mu je menadžer? Miško Ražnatović. Šta od toga ima hrvatska košarka? Ništa. Šta će od toga imati Cibona, hoće li dobiti odštetu, a godinama je radila s Brankovićem? Neće. Hvala, doviđenja… – izjavio je za hrvatske “Sportske novosti”.

Tu dolazimo do situacije u kojoj se izvrću činjenice. Posao menadžera je da radi za igrača, a ovde igrači rade za menadžera. Menadžer treba da sluša želje igrača, a ne obrnuto. Ovde su izokrenute stvari. Menadžeri vode i odlučuju o svemu. Nadam se da će doći jedan pametan dečko, pa će kazati menadžeru, ‘vidi, ja ne želim da idem iz Cibone’ – dodao je Rađa.

Ovom prilikom je rekao i da neće zabraniti klubovima da učestvuju u ABA ligi i da su protiv iste, ali da bi je trebalo reorganizovati.

– Mi smo da tu ligu vode Savezi, da je oni organizuju, da se u njoj ograniči broj stranaca. Da se kroz tu ligu tada pronađe najbolji mogući put za košarku svih onih koji tu ligu sastavljaju, a ne samo nekih. Mi, nadalje, niti jednom hrvatskom klubom ne zabranjujemo da igra ABA ligu, mi smo samo ponudili našu ideju, naš projekat, naše rešenje. Pa ‘ajmo videti šta rade drugi, ‘ajmo s njima igrati. Možemo se smejati Alpe Adria ligi, ali tamo igraju i Slovenci, isti oni koji su evropski prvaci, koji su izbacili jednog Prepeliča, Murića, Dragića. ‘Ajmo videti kako su to napravili. Ne razumem zašto se postavljamo s visoka, u stilu, ‘mi smo Hrvatska’… – zaključila je legenda Jugoplastike.

Kako komentarišete ove izjave?

PARTIZAN IZLEČIO FRUSTRACIJE I KREĆE U NOVI POHOD – Zagorac: Bez velikih reči, spremamo se za Budućnost!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Ognjen Radosavljević: Liga šampiona, Zvezda i Partizan u Evropi… | Sport Fokus Podcast EP47

 

Postavi odgovor