Spisak Španaca kraći za tri imena, Skariolo ima još dve dileme

Spisak od 22 igrača koji su počeli pripreme za olimpijski kvalifikacioni turnir u Valensiji (2-7. jul), Serđo Skariolo, selektor Španije sveo je na 14.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

U poslednjem filteru nisu prošli Jankuba Sima, Santi Justa i Mikel Salvo. Preostale dve dileme iskusni stručnjak rešiće pred sam turnir na kome će se Španci boriti za olimpijsku vizu. Skariolo se prethodno se zahvalio Serhiju Garsiji, Franu Gueri, Josepu Puertu i Edgaru Vićedu.

Za mesto u 12 i dalje konkurišu: Aleks Abrines (Barselona), Santi Aldama (Memfis), Dario Brizuela (Barselona), Lorenco Braun (Panatinaikos), Alberto Dijaz (Unikaha), Rudi Fernandez (Real Madrid), Usman Garuba (Golden Stejt), Huančo Ernangomez (Panatinaikos), Vili Ernangomez (Barselona), Serhio Ljulj (Real Madrid), Ćabi Lopez-Arostegui (Valensija), Huan Nunjez (Ulm), Žoel Para (Barselona), Haime Pradilja (Valensija).

Na turniru u Valensiji, Španija je u grupi sa Libanom i Angolom, u drugoj grupi su Finska, Poljska i Bahrein. Samo pobednik ide u Lil, i to u grupu gde ga čekaju Australija i Kanada, a gde još dolazi pobednik turnira u Pireju.

Bonus video:

3 Komentara

    Spanija je uvek jaka,uvek imaju raspolozene igrace za velika takmicenja

    Španci i kao takvi imaju atomsku ekipu , oni su reprezentacija koju uvek možete uvrstiti u one koji su blizu medalje ili je osvajaju

    Tako je kod svih selektora, polako otpadaju imena a ostaju oni koji su najbolji i sa najmanje povredama.

Postavi odgovor