Šruder promašio sve, ali ispisao istoriju nemačke košarke

Hteo je da bude junak, a umalo nije postao tragičar. Na kraju je srećan izašao sa terena, jer je Nemačka uspela da posle drame savlada Letoniju i plasira se među četiri najbolja tima sveta. Denis Šruder je imao partiju za zaborav, ali je uspeo da ispiše istoriju nemačke košarke.

Trideset minuta je proveo na parketu, šutirao kad god je stigao, a ubacio svega devet poena. Procenti šuta najbolje oslikavaju kakvu je partiju imao – 0/8 je šutirao za tri, dok je za dva bio nešto bolji 4/18. Šta tek reći za indeks korisnsoti, pored Šruderovog imena stoji -10.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

Ne pamti se da je zvezda neke reprezentacija odigrala ovoliko loše, rečenom uličnim rečnikom – “silovao je loptu”, ali uprkos tome je ispisao istoriju.

Šruder je postao treći Nemac koji je prebacio 200 poena na svetskim prvenstvima i ušao u odbrano društvo. Pored košarkaša Toronta, ovo je pošlo za rukom još Dirku Novickom i Ademoli Okulaji.

Bonus video:

3 Komentara

    Velika je stvar kad je dobar tim,onda najbolji igrac ima luksuz da moze i da ima najgoru utakmicu u zivotu i da uspeju,pored toga , da pobede!!!!

    Generalno ga nije hteo šut pogotovo za tri poena

    Smesno stvarno kako je odigrao meč … sramno za takvog igrača

Postavi odgovor