Udruženje trenera Evrolige osudilo napad na trenera Turk Telekoma - isplivali šokantni detalji

Udruženje trenera košarkaške Evrolige saopštilo je danas da je “iznenađeno i šokirano” ponašanjem vozača autobusa, koje je za posledicu imalo povredu trenera Turk Telekoma Erdema Džana uoči finalne utakmice Evrokupa na Kanarskim ostrvima.

Prema našim informacijama ne samo da je vozač autobusa koristio mnogo dužu rutu trošeći dragoceno vreme za pripremu uoči najvažnije utakmice u sezoni, već kada je trener Džan pokušao sam da smanji muziku (posle više molbi), vozač je namerno zakočio, a Džan se povredio udarivši glavom u vetrobransko staklo. Od siline udarca razbijeno je vetrobransko staklo“, navodi se u saopštenju, i ističe da se incident dogodio pred poslednji trening.

Košarkaši Gran Kanarije osvojili su u sredu uveče titulu u Evrokupu, pošto su na svom terenu u finalu savladali Turk Telekom sa 71:67.

Tom pobedom španski tim je osigurao nastup u Evroligi naredne sezone.

Iz Udruženja trenera se nadaju da će španske vlasti istražiti ovaj incident, jer “odluke koje donose vozači autobusa uvek treba da budu okrenute ka opštoj bezbednosti putnika”.

“Nadamo se da se ovakav incident neće ponoviti u košarci i celoj sportskoj zajednici”, zaključuje se u saopštenju.

Džan je ove sezone izabran za najboljeg trenera u Evrokupu.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Bonus video:

3 Komentara

    Vrlo ruzan potez,koji je mogao imati dalekosezne posledice….Treba istraziti motive celog ponasanja,a dobro je sto trener nije vise povredjen….

    Očigledno je na delu bila parola snađi se ali se obrukao domaćin ovim sramnim potezom

    Što se kaže, cilj opravdava sredstvo

Postavi odgovor