Iz Malage s ljubavlju: Predsednik Unikahe uputio kritike na račun Evrolige, smatra da bi povratak u elitu naneo štetu klubu

Košarkaši Unikahe blistaju na svim frontovima od starta aktuelne sezone. Zeleni iz Malage trenutno su drugoplasirani tim u žestokoj konkurenciji ACB lige, dok bez problema ostvaraju ciljeve u FIBA Ligi šampiona. Uskoro se bliži i Kup Španije, na kojem će ove godine braniti trofej.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Nekoliko dana uoči prestižnog turnira konferenciju za medije održao je prvi čovek kluba, Antonio Hesus Lopez Nijeto. Predsednik Unikahe je, između ostalog, govorio o elitnom evropskog takmičenju – Evroligi. Mnoštvo kritika na sistem spomenute organizacije izneo je Nijeto, uz jasnu poruku da ne vidi u bližoj budućnosti povratak Unikahe u najkvalitetnije takmičenja na Starom kontinentu.

“Ove sezone nam ističe ugovor koji nas vezuje za FIBA Ligu šampiona. Budućnost kluba podrazumeva igranje u takmičenju koje najviše odgovara sportskom razvoju. Ne zatvaram vrata nikome, ali da budem jasan i direktan, trenutni format Evrolige nam ne odgovara ni ekonomski, ni sportski”, poručio je prvi čovek kluba iz Malage i nastavio:

“Smatram da bi učešće u Evroligi moglo negativno da se odrazi na sportski učinak kluba, ako u obzir uzmemo našu strategiju i strukturu”.

Hesus Lopez Nijeto ističe da je za povratak u elitni rang neophodno dupliranje budžeta, a da čak ni to ne garantuje uspeh.

“Danas, na primer, ekonomske brojke neakcionara su vrlo loše. Njihovi troškovi su vrtoglavo visoki, a fizički i sportski napori veliki. Ne govorim to samo ja, već treneri poput Pabla Lasa i Luke Bankija. To je komplikovano
takmičenje. U ovom trenutku imamo veoma čvrstu strukturu kluba. Možda imamo bolji budžet od nekih evroligaških timova kao što je Asvel, i onih na dnu, ali mnogo bismo više trošili i na sama putovanja. Da li je vredno biti 13. ili 14. na tabeli? Oni nemaju nikakve prihode od TV prava”, poručio je iskusni funkcioner.

Bonus video:

4 Komentara

    Sve je lepo i rekao,EL ne zna sta radi

    Nekada su bili stalni ucesnici EL

    Unikaha je jedan ogroman kosarkaski klub u Spaniji

    Svaka čast,kad se glavom razmišlja a ne dupetom ko neki naši…

Postavi odgovor