VUJOŠEVIĆ NAGRAĐEN, PA SE PRISETIO RIVALSTVA SA CRNO-BELIMA: Dok sam bio u Zvezdi - najviše sam hteo da pobedim Partizan, i to iz želje za osvetom!

Proslavljeni košarkaški treneri Duško Vujošević i Zoran Kovačić dobitnici su Nagrade za životno delo „Slobodan Piva Ivković“, najvišeg priznanja koje doduljeje Udruženje košarkaških trenera Srbije.

Ova prestižna nagrada biće im dodeljena tokom trajanja „Beogradske košarkaške klinike – Dušan Ivković“, koja će se 1. i 2. jula održati u našem glavnom gradu.

Duško Vujošević je sa Partizanom osvojio čak 23 trofeja, od čega 12 titula nacionalnog i pet regionalnog šampiona, zatim i pet pehara namenjenih pobedniku nacionalnog kupa kao i trofej međunarodnog Kupa Radivoja Koraća 1987. godine

Upravo je Vujošević govorio o Partizanu u novoj epizodi “Sport kakav pamtimo”.

– Kako su se neki problemi otvorili, meni je Kićanović rekao da bi trebalo da ponudim ostavku. Ja sam to i uradio. Ljut sam otišao iz Partizana 1991. To što je Partizan posle toga sa Željkom Obradovićem postao šampion Evrope ne može naknadno da opravda njihovo ponašanje prema meni i nepoštovanje određenih dogovora – rekao je Vujošević i dodao:

– Kada sam otišao u Zvezdu, najviše sam hteo da dobijemo Partizan. Iz neke želje za osvetom. Neke uspehe Partizana nisam gledao sa velikim oduševljenjem. Tako je to kad trener ode iz nekog kluba. Sada često u mojim intervjima stavljaju da ja navijam za Zvezdu. Ja to nikada nisam rekao. Samo sam rekao da ja kad nigde ne radim, navijam za Partizan. A kad negde radim navijam, za klub gde radim. Ali urednicima je uvek atraktivno da nešto izmene. Tog momenta sam zaista navijao za klub u kome radim, a to je bila Zvezda. I želeo sam do dobijem Partizan sa velikom strašću – objasnio je Vujošević.

TRI SRBINA NA NBA DRAFTU: Nikola Jović visoko kotiran!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Dejan Nedić: „Neuhvatljiv“ tandem, VAR tehnologija, Feliks Brih… | Sport Fokus Podcast EP45

 

Postavi odgovor