Obradović o Naneliju, Vukčeviću i prolaznosti: Partizan će postojati bez svakog od nas, ali takav je - kakav je zbog najboljih navijača na svetu

Partizanova pauza je gotova. Ako je uopšte i postojala.

Posle burne završnice Kupa Radivoja Koraća crno-beli su otišli svako na svoju stranu, ali su brzo počeli da se vraćaju, da bi u jednom trenutku na treninzima bio pun sastav, sa izuzetkom Alekse Avramovića, Ognjena Jaramaza i Balše Koprivice koji su putovali sa Srbijom na drugi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025.

Sada su svi tu, orni da završe evroligašku trku na najbolji mogući način. Sutra, u četvrtak, od 20,30 časova, Partizan u krcatoj Štark areni dočekuje Efes. Pobeda je – valjda je to sada već nepotrebno isticati – neophodna za čuvanje plej-of snova crno-belih.

O tome, ali i drugim temama, govorio je Željko Obradović, trener Parnog valjka.

“Igramo protiv tima koji je sa novim trenerom i imali su odlične rezultate u poslednje vreme, osim tog finala Kupa koje su izgubili od Fenerbahčea. Evidentno je da su neki igrači dobili nove uloge, čovek koji je glavni trener dugo je bio asistent i veruje igračima koji su dugo tu. U odnosu na našu prvu utakmicu, roster je promenjen jer su se neki oporavili, igraju dobro. Za nas je važno da smo uspeli da okupimo određeni broj igrača u nedelju, da su se reprezentativci Srbije priključili danas, Aleksa, Ognjen i Balša. Da iskoristim priliku da čestitam njima i reprezentaciji na veoma važnim pobedama u kvalifikacijama. Odradili su taj jedan trening”, rekao je Obradović i dodao: “To je bitno za nas. Ovi što su se vratili u nedelju radili su dobro, prilično su posvećeni.”

Partizan ima povrede koji nemaju veze sa reprezentativcima.

“Džejms Neneli ima problem sa ramenom. To je nešto što mu se desilo na finalu Kupa. Nije trenirao ni Tristan Vukčević, osetio je bol u kolenu. Videćemo sutra i odlučićemo.”

Što se tiče učinka reprezentativaca, Obradović je istakao da je to pitanje za selektora Pešića.

Veliki broj navijača Partizana je isticao prethodnih dana da će doći u ogromnom broju i pružiti podršku timu – i treneru.

„Navijači Partizana su poznati po tome da uvek daju ogromnu podršku igračima i svima nama koji smo ovde. Samo moram da ih zamolim da bude najbitnije podrška timu i igračima, da probamo iz te energije, iz toga što daju timu da dođemo do dobrog rezultata.“

Obradović je finiširao:

„Ovaj klub postoji i takav je kakav je zahvaljujući njima. Svi mi ostali smo prolazni. Dolaziće novi ljudi. Neki će da odlaze, neki će da budu tu. Ali, ono što je snaga Partizana su ti ljudi. Ako to nekome nije jasno već do sada, ovo je prilika da se kaže. Svi smo mi zamenjivi, klub će postojati bez nas, ali su oni snaga zbog kojih postoji Partizan. Najbolji su navijači na svetu.”

2 Komentara

    Uzajamno je ogromna je ljubav izmedju navijača u kluba

    To je normalno igrači i treneri se menjaju tp je proces svakog kluba , partizan i treba sa igra za navijače

Postavi odgovor