Olimpijski dan: Na korak do Pariza

Pod sloganom “Na korak do Pariza”, u beogradskom Hajd parku održan je Olimpijski dan, čime je obeležen i rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa.

Dokom Olimpijskog dana organizovane su tradicionalne trke za decu uzrasta do 4, 8 i 12 godina, trka zadovoljstva na 3.800 metara za sve uzraste, porodična trka u kojoj su učestvovali roditelji i deca, štafetna – sponzorska trka i trka za osobe sa invaliditetom.

Učesnicima se obratio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, koji je istakao:

1717252463326

Porodica je stub svakog društva. Iz tog razloga posebno mi je drago što vidim učesnike porodične trke koja je za nas posebno važna. Ova trka je jedna od najmasovnijih proteklih godina, a ja bih voleo da se ta tradicija nastavi. Posebno mi je drago što danas vidim veliki broj naših najmlađih sugrađana koji su najbolji deo našeg društva. Danas trčimo da podržimo “Tim Srbija” koji će nastupati na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu“, istakao je Maljković.

Olimpijskom danu prisustvovali su ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, ambasador Francuske u Srbiji NJ.E. Pjer Košar, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i druge visoke zvanice iz sveta sporta.

Promoteri ovogodišnjeg Olimpijskog dana, aktuelna šampionka Evrope – bokserka Sara Ćirković i plivač Andrej Barna koji je u finalnoj trci na 100 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Dohi zauzeo 6. mesto, družili su se sa posetiocima u Hajd parku.

Sara Ćirković je ovom prilikom pročitala poruku predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha, u kojoj se, između ostalog, kaže:

„Ovogodišnji Olimpijski dan je veoma poseban, održava se neposredno uoči Olimpijskih igara u Parizu 2024. Dok uzbuđenje raste, sportisti, navijači, čitava olimpijska zajednica širom sveta, svi mi – radujemo se novoj eri Olimpijskih igara: inkluzivnije, urbanije, održivije. Ovo su prve Olimpijske igre sa punom jednakošću polova. Prve Olimpijske igre u potpunosti u skladu sa našom Olimpijskom poveljom. U ovom pravom olimpijskom duhu, uživajte u ovom Olimpijskom danu. Zajedno sa svima vama, radujemo se Olimpijskim igrama u Parizu 2024. na nezaboravnoj proslavi sportske radosti!”

1717252463378

Ove godine na Olimpijskom danu promovisana je i mobilna aplikacija Olimpijskog komiteta Srbije TreninGo, kao i posebno kreiran TreninGo Izazov. Posetioci su na Olimpijskom danu imali priliku i da se oprobaju u stonom tenisu i džudou. Agencija za bezbednost saobraćaja je u okviru svog promotivnog štanda organizovala različite aktivacije za sve prisutne. Srećko, maskota i stalni član Olimpijskog tima Srbije od Olimpijskih igara u Londonu 2012, družio se i fotografisao sa posetiocima.

Bonus video:

2 Komentara

    Ovo je bila lepa manifestacija koja je promovisala ljudima u Beogradu ideju o sportu i Olimpijadi

    Eeee pa nek ja srećan rođendan Međunarodnom olimpijskom komitetu sa željom da OI u Parizu budu najspektakularnije ikada

Postavi odgovor