Drugi poraz Srbije na SP: Čeka se žreb za F6 u Torinu

Odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je drugi poraz na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj. Bolji od izabranika selektora Nikole Grbića bili su Poljaci (3:0 – 25:17, 25:16, 25:14) kojima je trebala pobeda za povratak u Italiju i plasman među šest najboljih reprezentacija na planeti, što su Plavi već obezbedili u prethodnom kolu.

Činjenica da su Orlovi rutinski izašli na kraj sa Argentinom i tako već uoči duela sa Poljskom „kupili“ kartu za Fajnal siks dozvolila je selektoru Grbiću da na teren izvede slabiji tim. Ipak, Srbija nije uspela da pruži jači otpor, što su Poljaci maksimalno iskoristili s obzirom da im je bila potrebna pobeda za nastavak takmičenja.

Top 5 stvari zbog kojih ćemo pamtiti 158. večiti derbi

To znači da „Plava četa“ u treću fazu Svetskog prvenstva ide sa druge pozicije u grupi H, kao i da u narednoj rundi neće moći da se sastane sa Rusijom koja je zauzela prvo mesto u svojoj grupi.

Srpska reprezentacija imala je velikih problema na prijemu, dok je na drugoj strani u servisu briljirao Bartoš Kurek koji je upisao 14 poena, dok je Artur Šalpuk dodao 10. Pored lošeg prijema, Srbija je bila dekoncentrisana i u napadu, što dovoljno pokazuje i individualni učinak naših odbojkaša.

Dan kada je na Goldstounu pre 26 godina „stvoren“ Dejvid Bekam

Dražen Luburić, Marko Podraščanin i Marko Ivović zabeleliži se tek po pet poena, a pošto Aleksandar Atanasijević, igrač koji je u meču protiv Francuske postavio novi svetski rekord po broju poena, nije bio raspoložen, Poljaci su bez problema kompletirali pobedu bez izgubljenog seta.

Uz Srbiju i Poljsku, u Torino, grad u kojem će se održati završnica SP, putuju u reprezentacije Brazila, Rusije, Italije i Sjedinjenih Američkih Država. Žreb za narednu fazu takmičenja održaće se u ponedeljak. Nakon toga slede polufinalni dueli koji su na programu 29. septembra, dok će veliko finale i duel za bronzu biti održani dan kasnije.

Postavi odgovor