Sve je spremno za spektakl: Dogovoren meč Fjurija i Usika!

Svetska bokserska asocijacija (WBA) objavila je danas da je postignut dogovor o borbi Britanca Tajsona Fjurija i Ukrajinca Oleksandra Usika, za neprikosnovenog svetskog šampiona teške kategorije.

Objava WBA usledila je nakon dugih pregovora o borbi 29. aprila na Vembliju, a bokseri su se uglavnom putem društvenih mreža oglašavali i postavljali uslove.

Šampion WBC verzije Fjuri naveo je u petak da bi Usik, šampion WBA, IBF i WBO verzije, trebalo da dobije 30 odsto zarade od meča, što je ugrozilo njegovo održavanje.

Usik je u petak uveče na društvenim mrežama naveo da pristaje na tu ponudu, ali ako Fjuri donira milion funti Ukrajini.

WBA je zatim objavila da je dogovor postignut.

“Predsednik WBA dobio je informaciju od timova Oleksandra Usika i Tajsona Fjurija da je postignut dogovor o meču za ujedinjenje titula. Oni traže vreme da rade na ugovorima kako bi zaključili dogovor”, navodi se u saopštenju WBA.

Fjuri je danas postavio na Instagram video poruku u kojoj je rekao da je sa Džozefom Parkerom obavio sparing od 15 rundi kao pripremu za borbu.

Nije potvrđeno da li je britanski bokser pristao na donaciju Ukrajini.

Izvor: Beta/Meridian sport

BONUS VIDEO:

3 Komentara

  Biće ovo najveći svetaki spektakl i već zavidim svima koji budu mogli uživo da prate tu borbu

  Odgovori

  Čim je sve dogovoreno znači da je pristao da donira za Ukrajinu

  Odgovori

  Ovo će biti paklena borba dugo se ovo čeka ali iskreno ocekujem još jedan trijumf Fjurija koji dominira i nema njemu ravnog

  Odgovori

Postavi odgovor