POVRATAK NA MESTO USPEHA: Kolaković ponovo selektor odbojkaške reprezentacije Srbije!

Odbojkaški savez Srbije (OSS) imenovao je za novog selektora muške reprezentacije Igora Kolakovića.

Odbojkaška muška reprezentacija Srbije nema selektora od 23. oktobra 2021. godine, kada je OSS saopštio da je raskinuo saradnju sa Slobodanom Kovačom.

– Pre svega želim da se zahvalim OSS-u na čelu sa predsednikom Zoranom Gajićem i generalnim sekretarom Ivanom Kneževićem na ukazanom poverenju, da nakon sedam godina ponovo vodim nacionalni tim do još jedne Olimpijade – rekao je Kolaković, preneo je OSS.

Igor Kolaković bio je selektor Srbije u periodu od 2006. do 2014. godine. Bio je evropski šampion sa Srbijom 2011. godine, dok je bronzu osvojio 2010. na SP u Italiji. U Svetskoj ligi dva puta je bio drugi 2008. i 2009. godine, dok je treći sa Srbijom bio 2010. godine.

Sa nacionalnim timom još dva puta je bio treći na EP, 2007. i 2013. godine. Uspehe je imao i kao selektor reprezentacije Irana, a taj državni tim napustio je zbog pojave koronavirusa.

Srpsku odbojkašku mušku reprezentaciju ove godine očekuju utakmice u Svetskoj ligi, ali i Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Rusiji od 26. avgusta do 11. septembra.

TERZIĆ DEMANTUJE ODLAZAK: Druge himne bi mi teško bilo da slušam!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: GDE SU FUDBALERI KOJI SU OSVOJILI POSLEDNJU LIGU ŠAMPIONA REALU 2018. GODINE @Beki

 
 

5 Komentara

  Daće Bog da za vreme ovog novog mandata bude još uspešniji! 🙏

  Odgovori

  Bice Igor Kolaković dobar izbor selektora muske ekipe nase odbojkaske reprezentacije….

  Odgovori

  Nadam se da ćemo sa njim doživeti vece promene i da ćemo podići nivo igre ,nismo nista konkretno napravili dosta dugo ..svi znamo koliko smo jaki u ovom sportu

  Odgovori

  Ima do OI još mnogo vremena, neć predvoditi naš tim u Parizu ukoliko izostanu rezultati u međuvremenu.

  Odgovori

  Baš tako, prvo će morati da se dokaže u SL i na SP.

Postavi odgovor