Ljubomir Obradović: "Mi se spremamo"

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je da se oni pripremaju kao da će Evropskog prvenstva biti 2020. godine.

Da podsetimo Norveška je odustala od organizacije zbog situacije sa koronavirusom, a ostaje da se vidi da li će EHF u saradnji sa Danskom doneti odluku da se ceo turnir premesti u tu zemlju.

Ovakva situacija nije bila i daj Bože da nikada više ne bude. Sledećeg ponedeljka bi trebalo da počnemo da radimo, praktično, posle godinu dana od Svetskog prvenstva u Japanu. Devojke imaju još dve utakmice u svojim klubovima. To je nešto što nas brine, ne samo zbog kovida 19, već i zbog povreda. Dragana Cvijić mora na operaciju, neće igrati na EP. Imamo dve povratnice, dve mame, Kaća Krpež je počela da igra u Rostovu, dok sa Tamarom Radojević još treba da popričam. Ovo ostalo je tu, da budemo zdravi, bez sportskih povreda, a posle idu ta testiranja, tu se nikada ne zna – rekao je Obradović i dodao:

-U Norveškoj to ne bi ličilo na Evropsko prvenstvo. Za soluciju sam da se takmičenje odloži za mart, april, možda i jun. Nekada su se Evropska prvenstva igrala u junu. Sada se zatvaraju granice, aviosaobraćaj je u problemu, imamo nedelju dana da sačekamo. Neizvesnost je, ali biće šta će biti

Evropsko prvenstvo bi trebalo da bude od 03. do 20. decembra, a izabranice Obradovića su u grupi sa Hrvatskom, Holandijom i Mađarskom.

EP samo što nije počelo, domaćin nepoznat

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MAĐARSKA – SRBIJA | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #29

8 Komentara

  Nadam se da cemo odigrati dobro i uspeti da napravimo.dobar rezultat.

  Najvaznije je biti u top formi,vezbati i biti motivisan za pobedu…Zenski rukomet je kod nas na zavidnom nivou…

  Opsti haos u svakom smislu ,videcemo šta će se desiti do početka prvenstva , na njima je samo da rade pa šta bude biće

  Nemaju drugu opciju nego da vezbaju punom parom 😀 a mogu i da kupe novog igraca.

  Mislim da nema države koja je spremna da ponese taj rizik

  Apsolutno,bezveze propada novac ako se ne postize nesto.

  Takav pristup se podrazumeva ali se bojim da nema ništa od EP

  trebalo bi za sve sportove da bude isto,ako moze da se igra fudbal treba tako i rukomet,lepo premestiti u drugu zemlju i gotovo,iste mere predostroznosti testiranja i gotovo,ne treba odvajati nista,pa tako ni rukomet

Postavi odgovor