EKSPRESNO Odbojkašice Srbije moćno započele odbranu trona

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije uspešno je započela Evropsko prvenstvo i pobedom krenula u odbranu trona.

Očekivano, ubedljivo, bez mnogo problema! Odbojkašice Srbije savladale su Finsku sa 3:0, po setovima 25:17, 25:15 i 25:17, u 1. kolu A grupe.

Utakmica u Ankari, na startu EP koje se održava u četiri države, protekla je apsolutnoj dominaciji izabranica Zorana Terzića.

Jedino su se odbojkašice Srbije mučile na samom početku premijere! Finska je otvorila meč vođstvom 0:4, ali su ubrzo došle stvari na svoje mesto.

Prvi poen Tijane Bošković na šampionatu pomerio je naše gracije sa nule. Bilo je jasno da će strpljivom i preciznom igrom krenuti ka preokretu…

Bilo je i 3:6 za Finkinje, ali su odbojkašice Srbije otišle na 12:8 i stečenu prednost više nisu ispuštale.

Prolazila je Brankica Mihajlović i trojni blok, vodile su aktuelne šampionke Evrope i 18:12, da bi prvi set osvojile sa 25:17.

Drugu deonicu su furiozno započele odbojkašice Srbije i sa ekspresnih 13:5 najavile ishod. Bile su još ubedljivije, pa su sa 25:15 došle na korak do trijumfa.

Nije im mnogo trebalo da slave, iako su greškama vratile rivalke u igru. Sa tri vezane greške omogućile su Finskoj izjednačenje 8:8, ali su opet brzo stekle plus tri.

U samom finišu duela i naša najmlađa odbojkašica, Katarina Lazović koja još nema 20 godina, upisala se u strelce za šlag na tortu. Ujedno joj je i ovo bio i debi na Evropskom prvenstvu, kao i Maji Aleksić.

Na kraju je, očekivano, upisana maksimalna pobeda Srbije na prvom koraku ka odbrani evropskog trona, za svega 72 minuta.

Najefikasnija je bila Ana Bjelica sa 11 poena, Tijana Bošković je dodala osam, a Mina Popović sedam.

Sledi dan pauze za odbojkašice Srbije koje će u nedelju (16 časova) igrati sa Bugarskom u 2. kolu A grupe.

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Zašto sam oprostio dug Zvezdi, supertrejd Karmelo Entoni i ja, Nedović, Mordor, daj 20 i sve je dž!

Postavi odgovor