Počelo odbrojavanje do Olimpijskih igara u Parizu

Na 60 dana do početka Letnjih olimpijskih igara koje će se održati u Parizu (26. jul – 11. avgust), Olimpijski komitet Srbije je uz podršku OTP banke, zvanične banke Olimpijskog tima Srbije i kompanije Visa, top partnera MOK-a, organizovao „Olimpijsku promenadu“ i u centar Beograda preneo olimpijsku atmosferu prestonice Francuske. 

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Članovi Tima Srbija za Olimpijske igre Pariz 2024, džudisti Strahinja Bunčić, Marica Perišić i Milica Žabić, veslači Nikolaj Pimenov, Jovana Arsić i Martin Mačković, bokserka Sara Ćirković, strelac Damir Mikec, plivač Velimir Stjepanović i kajakaši Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Vladimir Torubarov, Stefan Vrdoljak, Anastazija Bajuk, Marija Dostanić i Dunja Stanojev, bili su deo jedinstvene olimpijske promenade.

olimpijci

Olimpijci su danas otkrili Olimpijski sat, čime je počelo odbrojavanje do početka Olimpijskih igara u Parizu. Odatle je povorka krenula ka Knez Mihailovoj ulici u kojoj su na olimpijskim stanicama simbolično nazvanim po znamenitostima Pariza, Monmartr – Ajfelov toranj – Trg Konkord, organizovana demonstracija četiri olimpijska sporta u kojima će Srbija imati predstavnike na predstojećim Olimpijskim igrama.

Prolaznici su imali priliku da se takmiče u sprintu i uporede svoju brzinu sa brzinom trčanja svetskog šampiona Juseina Bolta, da se oprobaju u biciklističkoj trci kroz Pariz zajedno sa našim proslavljenim biciklistom i četvorostrukim učesnikom Olimpijskih igara, Ivanom Stevićem, kao i na ergometrima za veslanje i kajak, i da odmere snage sa našim olimpijcima, ali i da se fotografišu i druže sa njima.

mikec 1

Povorci su se na platou kod Trga Republike priključila deca iz PU „Stari grad”, koja su tokom celog događaja bodrila i navijala za olimpijce. Atmosferu na Olimpijskoj promenadi upotpunili su nastupi ansambla Kolo koji je za ovu priliku kreirao specijalne koreografske nastupe u kombinaciji tradicionalnih igara i brejkdensa – novog takmičarskog sporta na Igrama. Brejkdens koreografije izveli su članovi brejkdens sastava Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Na početku događaja, ispred Olimpijskog sata na Terazijama, obratili su se Milica Đuričić, potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije, Marko Kešelj državni sekretar u Ministarstvu sporta, Ljubiša Egelja, direktor direkcije za marketing i komunikaciju OTP banke i Jovana Tufegdžić, menadžer za korporativne komunikacije kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

„Dragi sportisti, za samo 60 dana od danas ponovo ćete imati prilike da pokažete da ste veliki šampioni i da, verujemo, ispisujete nove stranice sportske istorije naše zemlje. Na svom putu, u svojim borbama, naporima, odricanjima, treninzima niste sami. Olimpijski komitet Srbije je uz vas svakog dana i zajedno sa svim svojim institucionalnim i komercijalnim partnerima brine o vama. Naš najveći i najvažniji partner u tom procesu svakako je Ministarstvo sporta i koristim i ovu priliku da se u ime Olimpijskog komiteta Srbije, ali i svih sportista zahvalim na vetru u leđima koji dobijamo. Olimpijsku promenadu danas organizujemo zajedno sa naša dva komercijalna partnera. OTP banka i kompanija VISA su kompanije koje osvedočeno ulažu i brinu o sportu i sportistima Srbije.”

milica mandic

Državni sekretar u Ministarstvu sporta, Marko Kešelj, pozdravio je rekao:

„Svi smo puni pozitivnog sportskog naboja. Neki se sportisti celoga života spremaju za ovo i vi ste dočekali, nadam se da ćete nas sve učiniti ponosnim u Parizu. Država Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, pruža snažnu podršku svim našim sportistima. Svi olimpijski savezi su ispoštovani u maksimalno traženim iznosima. Premija ove godine za osvajanje olimpijskog zlata iznosi rekordnih 200 hiljada evra. Od srca svima želim da posle Olimpijskih igara dođete u Ministarstvo i podnesete zahtev za vašu nagradu. Pozivam naše građane, sve naše ljude, da pruže snažnu podršku našim olimpijcima, da navijaju za njih, a ja sam siguran da će oni to uzvratiti sjajnim rezultatima.”

keselj

Bonus video:

4 Komentara

    Krece odbrojavanje…svi jedva cekaju da pocne

    Bilo je predivno i drago mi je što počinje odbrojavanje do Olimpijade…

    Spektakl se blizi,nadamo se da ce nasi uzeti dosta medalja

    Jedva čekamo OL, danasnje druženje je bio lep uvod u ono sto nas uskoro čeka, želim sreću svim našim takmičarima

Postavi odgovor