"Sve je lepo smišljeno: Muž vodi Partizan, žena savez, a sudije..."

Nastavlja se rat između RK Partizan i Asocijacije rukometnih klubova Srbije (ARKUS) koja je danas izdala saopštenje u kome je žestoko kritikovan Rukometni savez Srbije, ali i klub iz Humske.

“Ovih dana smo svedoci samovolje i veoma lošeg odnosa predsednice Rukometnog savez Srbije, Milene Delić i njenog supruga Radosava Šljivančanina prema klubovima, koji učestvuju u najelitnijem takmičenju u Srbiji. Naime, suprug predsednice saveza je pre nedelju dana postao predsednik skupštine RK „Partizan“, a odmah nakon toga je krenuo u proces „apsolutne privatizacije i disciplinovanja“ rukometnog saveza i super lige. Klubovi ARKUS lige su u petak održali Izbornu skupštinu, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, koje definitivno nije po volji, pa se po hitnom postupku krenulo sa pretnjama i zastrašivanjem klubova“, navodi se u saopštenju i dodaje:

Lepo je sve smišljeno: muž vodi Partizan, žena savez, sudije treba da delegira radnik saveza Partizanovac, trener Partizana treba da postane još jedan od zaposlenih saveza, pa je idealan trenutak da se i liga vrati u savez, kako bi se ispunilo obećanje dato na skupštini Partizana, da će Partizan da osvoji titulu u narednoj sezoni.

Klasičan sukob interesa i trgovina uticajem. Pozivamo savez da se urazumi i HITNO promeni svoju odluku i ligu poveri ARKUS-u, na upravljanje klubovima članicama Asocijacije, jer u suprotnom klubovi neće započeti takmičenje. Takođe, pozivamo sve klubove, da ne nasedaju na današnji dopis, pristigao iz RSS, i da ne šalju Molbe za Dozvole za sezonu, jer na taj način savez želi da obmane klubove, koji bi tim postupkom dali legitimitet Odluci saveza”, zaključuje se u saopštenju Upravnog odbora ARKUS.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Bonus video:

3 Komentara

    Ovo se nece dobro zavrsiti,ako se ne zaustavi nova dobro smisljena kombinatorika i uticaj sa vezama!!!Inace ne gine jos jedna afera!!!

    Nepotizam je u Srbiji normalna stvar, a koliko vidim nije zaobišla ni strukture sporta

    Miriše mi da je nova sportska afera na pomolu?!

Postavi odgovor