SRBIJA SE SELI U GRANOLJERS: Rukometašice saznale naredne rivale na Svetskom prvenstvu

Rukometašice Srbije doživele su težak poraz u trećoj utakmici grupne faze na Svetskom prvenstvu, pošto su poražene od Rusije, ali uprkos tome – prošle su u narednu fazu.

Srbija ide dalje kao druga iz grupe i u drugu fazu prenosi dva boda, pošto je pobedila Poljsku, koja dalje ide bez bodova za prenos u drugu fazu.

Prva u našoj grupi je, očekivano, Rusija. Ali, na prvenstvu se desilo još zanimljivih rezultata. Angola i Slovenija su remizirale 25:25, a prethodno Angola poražena od Francuske i Crne Gore identičnim rezultatom 30:20.

Slovenija ide dalje kao drugoplasirani tim grupe A sa tri osvojena boda. Sada ponovo dolazimo do Srbije, pošto je jasno ko su naši rivali u narednoj fazi takmičenja.

To su Francuska, Slovenija i Crna Gora. Nakon prve faze takmičenja po grupama, tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe će oformiti nove četiri grupe od po šest reprezentacija.

Grupa B se ukršta sa grupom A iz koje dalje idu Francuska, Crna Gora i Slovenija. Reprezentacije iz grupe B – Rusija, Srbija i Poljska sledeću fazu takmičenja nastavljaju u Granoljersu, gde su selekcije iz A grupe već igrale svoje mečeve.

Prvi mečevi su na programu već u četvrtak, 9. decembra.

SRBIJA DOŽIVELA DEBAKL: Naše rukometašice ubedljivo poražene od Rusije!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: BTS FMP Meridian Slikanje

 

4 Komentara

    Neka im je sa srecom i uspehom dalje napredovanje ka trofeju Svetskog prvenstva….Vazno je da posle poraza sa Rusijom nisu eliminisane….

    Biće teške ove utakmice sto dolaze ,protiv Francuske nemam mnogo sanse p

    Nadam se da će naše devojke uspeti da pobede Sloveniju i Crnu Goru a da ne dožive debakl od Francuske.

    Biće teško i protiv CG!

Postavi odgovor