Vlada Nemačke podržaće profesinalne klubove sa 200 miliona evra

Savezna vlada Nemačke će podržati profesionalne klubove sa čak 200 miliona evra.

Ova odluka je doneta zbog nedostatka prihoda od ulaznica, jer na tribinama nema navijača zbog koronavirusa.

Među primaocima pomoći biće klubovi iz dva najviša košarkaška ranga, zatim u hokeju na ledu, rukometu, odbojci, kao i u ženskom fudbalu Bundeslige i trećoj muškoj ligi. Maksmalna pomoć po jednom klubu biće 800.000 evra.

Pandemija je ponovo buknula pa nije sigurno kada će sledeća sezona početi, a i kada počne pitanje je da li će biti publike na tribinama.

Zbog toga je savezna Vlada odlučila da pruži ovakav vid pomoći koji će, kako nemački mediji navode, spasiti mnoge kolektive od bankrota.

Hokejaška, rukometna i košarkaška liga pokušavaju da razviju novi higijenski koncept, pa se nadaju da će moći da računaju bar na nekolicinu gledalaca u dvoranama.

NASTAVLJA SE KRIZA Borusija ostavlja smanjene plate, nema transfera!

OBAVEZNO POGLEDATI: Meridian prikupio 2 MILIONA za malu Sofiju!!!

7 Komentara

  E ovo se zove Drzava, a ne nasi cirkusanti sto samo uzimaju

  Tako i treba,svaka cast,to je prava drzava

  To je država, skidam kapu za ovo!

  Eto kako sistem treba da funkcionise…
  Ovi nasi nude igracima po 500 evra…

  Nemci su Nemci,eto sta znaci jaka ekonomija,obnavljaju celu zemlju,ali naravno sport nisu iskljucili nikako,i onda se nadje Buzati Vucic da kaze kako cemo imati najveci rast,a nema za opremu u Novom Pazaru,ljudi umiru samo tako

  jaki su ovi Nemci kao zemlja da nema gde,to nece znaciti Bundes ligasima,ali nizim ligama svakako hoce,a da ne pricam za kosarku,rukomet i odbojka,to ce im dosta znaciti

Postavi odgovor