Srbija šalje zahtev za vajldakartu, postoji nada da Orlovi zaigraju na Svetskom prvenstvu

Rukovodstvo rukometnog saveza Srbije poslaće u ponedeljak Svetskoj rukometnoj federaciji (IHF) zahtev za specijalnu pozivnicu za učešće na Svetskom prvenstvu koje će se 2025. godine održati u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Rukometaši Srbije nisu danas uspeli da se plasiraju na Svetsko prvenstvo pošto su u revanšu baraža u Novom Sadu pobedili Španiju sa nedovoljnih 25:22. U prvoj utakmici 8. maja, u Španiji je domaća selekcija pobedila 32:28.

Orlovi su svojom igrom i ovim trijumfom pokazali da im je mesto među najboljim selekcijama sveta, a u to veruje i rukovodstvo Rukometnog saveza Srbije koje će već sutra Svetskoj rukometnog federaciji (IHF) poslati zahtev za vajldkartu“, navodi se u današnjem saopštenju Rukometnog saveza Srbije.

Selektor reprezentacije Srbije Boris Rojević rekao je da je ekipa ostvarila veliku pobedu i da je ponosan na igrače, ali da žali zbog propuštene prilike.

“Velika pobeda nad Španijom, ali ostaje žal baš zato što smo bili tako blizu. Zaista smo odigrali dve fenomenalne utakmice, pokazali smo da se vraćamo na evropsku i svetsku rukometnu mapu. Ostaje zaista veliki žal, imali smo igrača više za četiri razlike i penale”, naveo je on.

“S jedne strane sam zaista jako srećan jer smo pokazali ozbiljan nivo rukometa, napunili smo Spens dobrom utakmicom u Španiji, ali sam takođe tužan što nas je ta jedna lopta delila od prilike da uz pobedu slavimo i plasman na Svetsko prvenstvo. Nismo imali sreće donekle, ali sam zaista ponosan na ove momke i ponovo podvlačim da će se ova reprezentacija donositi radost Srbiji”, dodao je selektor.

Kapiten Srbije golman Dejan Milosavljev rekao je da ekipi uvek malo nedostaje za uspeh.

“Imali smo sve u svojim rukama, borili smo se, ali falila nam je ta jedna lopta, uvek nam ta jedna fali… Žao mi je momaka i stručnog štaba, pružili smo sve od sebe, priprema je bila odlična i to se videlo, ali nažalost nije bilo dovoljno za potpuno slavlje”, naveo je on.

Milosavljev je rekao i da veruje da će se ubrzo videti napredak srpskog rukometa na međunarodnoj sceni.

“Verujem da će evropska i svetska javnost uvideti napredak Srbije u jako kratkom roku. Vidi se pomak od mlađih kategorija do seniora, mislim da Savez radi jako dobar posao i srećan sam što će već sutra poslati zahtev za vajldkartu jer smatram da smo pokazali da zaslužujemo da se nađemo na Svetskom prvenstvu”, dodao je Milosavljev.

Svetsko prvenstvo održava se od 14. januara do 2. februara 2025. godine u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj.

BONUS VIDEO:

3 Komentara

    Nadam se da će im dati da učestvuju na Svetskom prvenstvu jer stvarno imaju kvalitet samo ih sreća nije poslužila

    Jedino ako nas sreca pogleda pokazali smo mnogo ali nismo imali srece jedan napad je sve odlucio nazalost

    Trebalo bi poskušati ući na tu kartu, smatram da imamo šta da pokažemo i da zaslužujemo da se nadjemo na svetskom prvenstvu

Postavi odgovor