UFC SPEKTAKL U SRPSKIM BOJAMA: Todorović i Medić ponovo ulaze u oktagon!

UU maju 2022. godine MMA promocija “UFC” biće obojena sprskim bojama, jer su najbolji naši udarači dobili priliku da nastupe u najkvalitetnijoj svetskoj promociji UFC.

Poluteškaš (kategorija do 93 kg) Aleksandar Rakić je već odmerio snage sa nekadašnjim šampionom Janom Blahovičem 14. maja u glavnoj borbi večeri protiv nekadašnjeg šampiona, ali ga je nažalost zaustavila povreda kolena.

U noći između subote i nedelje (20. na 21. maj) na još jednoj „UFC Fight Night“ priredbi u „Ejpeks centru“ u Los Anđelesu nastupaju još dvojica srpskih boraca – Duško Todorović i Uroš Medić.

Todorovićeva borba biće prva u novom ugovoru koji je potpisao sa elitnom promocijom, a peta ukupno od dolaska u UFC. Srpski „srednjaš“ (do 84 kg) dosad ima po dve pobede i poraza u oktagonu, a idući rival mu je američki borac Čidi Endžokuani. Duel Todorovića i Endžokuanija biće treći po redu u glavnom programu, koji će početi oko četiri časa ujutru po srednjoevropskom vremenu.

– Čidi je jako brz i eksplozivan borac, pokretljiv je i nepredvidiv. Opasan je udarač, a visok je i dugačak, što znači da mu odgovara borba na distanci. Međutim, znam da ne voli da se bori iz klinča, uspeva iz tih pozicija da plasira kolena, ali to mu nije omiljeni stil borbe – govorio je Duško Todorović za “Sport klub”:

– Tu vidim svoju šansu da borbu okrenem u svoju korist. Generalno, mislim da će se gledaocima ova borba svideti – obojica pretežno radimo stend-ap, a ukoliko se borba prevede u parter, imaćete priliku da vidite dva BJJ crna-pojasa. Publika će sigurno uživati – rekao je Duško Todorović za Sport klub neposredno tokom poslednjih priprema za borbu.

           SVE NA JEDNOM MESTU: Istorija kik boksa, pravila i vrste udaraca

OBAVEZNO POGLEDAJTE:SA ZVUKOM SIRENE – Micićeva trojka „zapalila“ Arenu! | Efes – Olimpijakos (77:74)

Postavi odgovor