Nastavljaju se sumnje u Novakovu povredu: "Teško je poverovati"

Enco Kuako, francuski teniser, govorio je o meču sa Novakom Đokovićem na Australijan openu.

Njih dvojica su se sastali u prvom kolu, a Kuako je jedini uspeo da osvoji set protiv srpskog tenisera na prvom Grend slemu u sezoni.

Posle ovog susreta je otkriveno da je Novak igrao sa rupturom od tri centimetra u zadnjoj loži, ali Francuz nije ubeđen u to.

“Teško je odgovoriti, prvi put sam igrao s njime. Između TV-a i realnosti, nema mnogo razlike. Posle je rekao da ima tu povredu, veliku povredu, mnogi borbeni sportisti povređeni ne mogu da nastave. Nadal se povredio, više nije mogao da trči. Mbape je bio van terena dve nedelje. A to su najveći sportisti, ne oni koji nemaju pristup najboljoj opremi i brizi. Teško je poverovati da samo jedan čovek na svetu to može“, rekao je u razgovoru za “Tenis Aktu” i dodao:

“Meni su u Francuskoj uvek govorili da se ne istežem kad sam povređen, a video sam da se Novak sve vreme istezao. Rekao sam sebi: ’Ili u Srbiji imaju neki novi metod ili je ovo čudno…’ On ima svoje ljude, ja sam daleko od svega toga da sudim o autentičnosti, ali istina je da je u to teško poverovati.“

Njihov meč je završen u korist Đokovića rezultatom 6:1, 6:7 (5-7), 6:2, 6:0, a Kuakou je drago što je barem namučio potonjeg šampiona.

“Raduje me to što smo set i po bili ravnopravni. Kada prolaziš kroz hodnik na Rod Lejver areni i vidiš da je devet puta uzimao titulu… Ja ni turnir na svom Mauricijusu ne bih mogao deset puta da osvojim”, zaključio je 27-godišnjak.

Bonus video:

5 Komentara

  Razlika između Kuaka i Novaka je u snazi volje koju Kuako očigledno nema

  Odgovori

  HHahahah nista novo samo nek sumnjaju i pricaju dok Novak dize trofeje

  Odgovori

  Bilo kako bilo Novak je najbolji osvojio je Australiju i krenuo je u žetvi trofeja sada.

  Odgovori

  Mozda je on ovo uradio da bi malo nekako opustio protivnike. Mozda mu je ovo bila taktika.

  Odgovori

  Veliki je Nole. Ne bih rekao da je hteo da ovo simulira.Ne lici mi ovo na njega.

  Odgovori

Postavi odgovor