"Uradićemo sve što je u našoj moći da Novak igra u Indijan Velsu"

Australijan open polako ulazi u završnicu, ali već je počelo da se razmišlja o nastavku sezone. Za Novaka Đokovića koji juri rekordnu 10. titulu u Melburnu, veoma važno pitanje je: Da li će moći da igra na amaričkim Masters turnirima?

Direktor mastersa u Indijan Velsu, Tomi Has smatra da bi bila veoma velika šteta da Đoković propusti turnir zbog svog vakcinalnog statusa.

“Biće sramota ako Đoković ne bude mogao da igra u Americi”, ističe Has.

“Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da mu omogućimo da igra u Indijan Velsu”.

Naravno, ako se to dogodi, Novak bi mogao da igra i na ostalim američkim takmičenjima.

“Poslednja odluka je da do 10. aprila neće biti razmatrana promena tog propisa”, podseća Has.

Za Nemca nema dileme ko je najbolji na svetu.

“Ako Đoković bude zdrav, ne vidim kako može da se dogodi da ne bude opet broj 1. Naravno, ako ne bude igrao Indijan Vels i Majami, to će biti znatno teže”.

Podsetimo, Đoković nije igrao turnire u Americi još od poraza u finalu US opena 2021. godine protiv Danila Medvedeva. Prople godine je propustio četiri mastersa (Indijan Vels, Majami, Kanadski open i Sinsinati) kao i US open.

3 Komentara

    Nema objektivnih razloga da mu sprece dolazak u Ameriku,kad mu je i Australija sirom otvorila vrata….To su samo nacini i metodi iznalazenja oblika zabrane da ne ucestvuje,zbog onih kojima to odgovara!!!

    Videćemo kakvu će odluku doneti američka vlada nakon 10-og aprila, možćda i oni popuste sve mere

    Svi se nasamo da ce mu biti otvorena vrata i ovog turnira i ako to mnogima sigurno ne odgovara neće niko sada da ga vidi na tronu

Postavi odgovor