Glas Nadalovog sunarodnika: Njegov nastup na OI zbog zaštićenog renkinga - nepravda

Predstojeće Olimpijske igre u Parizu su savršeno mesto na kom bi legendarni Rafael Nadal mogao da stavi tačku na bogatu karijeru. Činjenica da se najveći sportski događaj igra na terenima njegovog kraljevstva, Rolan Garosa daju dodatni čar celoj priči. Sam Rafa istakao je da još uvek nije siguran da li će odsvirati kraj po okončanju turnira na najvećoj svetskoj pozornici. Ipak, nemaju baš svi isto mišljenje u vezi toga što će Bik sa Majorke biti u prestonici Francuske.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa.

Primera radi – Pedro Martines. Zbog sistema zaštićenog renkinga koji je Nadal iskoristio trebalo bi zauzme upravo njegovo mesto u Parizu.

Naime, sistem zaštićenog ranga omogućava igračima koji nisu igrali na turnirima barem šest meseci zbog povrede da se takmiče na bilo kojim turnirima, a Nadal primera radi zbog povrede na Australijan openu 2023. će kao 275. igrač sveta iskoristiti zaštićeni rang (9. mesto) da bi se kvalifikovao za OI.

Španiju bi zato na najvećoj pozornici trebalo da predstavljaju Karlos Alkaras, Pablo Karenjo Busta, Alehandro Davidovič Fokina i Nadal umesto Martinesa. Pride je već unapred najavljeno da će Alkaras i Rafa izvesno igrati zajedno u dubl konkurenciji u kojoj se takmiči i Martines.

Očekino (ili ne?) 27-godišnji teniser iz Valensije je imao šta da kaže na tu temu.

“U ovom slučaju zaštićeni renking je nepravda jer niko od nas nije propustio Olimpijske igre zbog povrede, nevezano od toga da li je u pitanju Rafa, koga svi želimo da vidimo tamo, uključujući mene kao navijača”, rekao je Martines posle poraza u prvom kolu Rolan Garosa u dubl konkurenciji i dodao:

“Mislim da to nije do kraja pošteno. To bi bilo kao da sam ja sada povređen i da za četiri godine iskoristim zaštićeni rang za Igre u Los Anđelesu. Mislim da sam zaslužio da ove godine igram na Olimpijskim igrama i činjenica da ne idem zbog takve situacije pomalo nije fer. Ali to ne možete kontrolisati i to je tako”.

Bonus video:

3 Komentara

    U pravu je momak nepravda je sto će Nadal igrati umesto njega

    A sta ovaj da igra,niko cuo za njega nije!

    Pitanje hoce li igrati uopste Nadal tj pristati

Postavi odgovor