Ivanišević: Novakov uspeh jedan od najvećih sportskih dostignuća ikad

Trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević ističe da je i pre osvajanja rekordne 23. grend slema za njega Srbin bio najbolji teniser u istoriji.

Ivanišević kaže da je lepo, ali ne i uvek lako biti trener Đokoviću.

„Ovo je istorijski uspeh. Lepo je biti trener Novaka Đokovića. To je jedna velika čast i odgovornost. Osećam veliku ponos jer je postavio apsolutni rekord i ovo je jedan od najvećih sportskih uspeha ikada. Bilo je mnogo uspona i padova, mnogo emocija, ali je vredelo. Način na koji je on odigrao u Parizu je fascinantan“, rekao je Ivanišević.

Način na koji je odigrao turnir na pariskoj šljaci bio je impresivan.

„To mu nije najomiljenija podloga, najmanje odgovara njegovoj igri, ali opet, kada on igra kako može i ako je u glavi onakakav kakav je bio u polufinalu i finalu, smiren, onda nema veze na kojoj podlozi igra. Može da igra i u živom blatu i ne možeš da ga pobediš. To je toliko moćno, šta god da uradiš, on uradi pet puta bolje i jednostavno nema kraja. Njegovo telo je fenomenalno, u karijeri nije imao većih povreda. Svašta još može da se desi“.

EKSKLUZIVNO – registruj se i osvoji do 120.000 RSD bonusa na uplatu prvog depozita

Ivanišević je prokomentarisao i GOAT debatu u kojoj su Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

„Uvek će biti ta debata od Federerovih i Nadalovih navijača. Ko voli kakav tenis, čiji je tenis bolji i čiji je lepši. Ali, kada pogledamo rezultate i koliko je Novak osvojio poslednjih 10 godina, i bilans između njih trojice, nedelja na broju jedan, jednostavno se to ne može porediti“.

Smatra ipak da niko nije bio na nivou na kojem je Novak.

„Nije lako trenirati Đokovića, ali šta je u životu lako? Ovaj život je težak, stresan. Ja sam na to navikao jer sam bio teniser. Mi smo tu da mu pomognemo, da što bolje uđe u meč. Mi smo tu da budemo pre meča, tokom meča da mu pomognemo. Ovaj tim je njegov zid da ga štiti od svega. On je taj genijalac koji izađe na teren i celom svetu pokaže ko je najbolji“, zaključio je legendarni hrvatski teniser.

Bonus video:

3 Komentara

    Hahahaha, kad je smiren Novak može i u živom blatu da igra i pobedjuje! Najbolji opis ikada!

    Ima logike sve što je rekao Ivanišević uključujući i to da nije lako biti trener najboljem na svetu koji je pri tom i perfekcionista

    U pravu je Ivanisevic sve mocno ide iz Novakove glave,on kad je smiren i fokusiran niko ga ne moze pobediti!!!

Postavi odgovor