Epilog doping skandala – nekada 50. teniser sveta je sve slagao

Švedski teniser Mikael Imer je nakon suspenzije od strane Svetske antidoping agencije i objavljivanja kraja karijere optužen da je lagao, te da je zbog toga udaljen od tenisa.

Dvadesetčetvorogodišnjak iz Skovdea nedavno je suspendovan na 18 meseci zbog toga što je propustio tri doping testiranja van takmičenja za 12 meseci.

Nedugo nakon toga, odnosno nakon što mu je žalba odbijena, odlučio je da naprasno završi karijeru iako je i dalje bio u Top 100 na svetu.

Mnogima nije bilo jasno šta se tačno desilo, a sada je, prema izveštaju švedskog “DN”, objavljeno obrazloženje Suda za sportsku arbitražu (CAS), koji je i odbacio Šveđaninovu žalbu.

PROČITAJTE JOŠ Kako je Đoković priredio senzaciju, a da ni nije imao pojma

Bolesni brat je bio razlog zbog kojeg je Mikael Imer propustio doping test u avgustu. Barem je tako rekao, obrazloživši propuštanje testa time što je ostao budan do kasno u noć, pa slučajno zaspao.

Problem sa tom izjavom je bio taj što je Imerov mlađi brat u to vreme bio u Finskoj, objavio je CAS u svojoj presudi.

“ITF je predstavio dokaze da je igračem mlađi brat bio na turniru u Finskoj u to vreme, što znači da igračev izgovor ne može biti tačan. Igrač je nakon toga pokuvao primedbu”, naveo je CAS.

Obrazloženje za drugi od tri propuštena testa bio je da je ostao u Španiji nakon što je ispao sa turnira u Barselonu, ali je, kako je dokazano, u to vreme u stvari bio u Etiopiji.

Iako je nekada 50. teniser sveta završio karijeru, postoji mogućnost da se nakon isteka 18-mesečne suspenzije vrati na ATP tur.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

BONUS VIDEO

2 Komentara

    Može li čovek očiglednije lagati od Imera? Kako je glupo zeznuo karijeru

    Taj se obruka ovim lažima, pa šta je mislio da niko neće proveravati njegove izgovore

Postavi odgovor