Ni tenis nije ostao imun na saudijski šmek

Poslednjih godina Saudijska Arabija počela je sa ozbiljnim ulaganjem u sport, u prvom redu fudbal, boks i golf, videvši ih kao dobar vid promovisanja zemlje i širenja uticaja, uz razvoj samog sporta. Od sada na tu listu možemo dodati i tenis.

ATP je na svom sajtu saopštio da otpočinje strateško partnerstvo sa Javnim investicionim fondom Saudijske Arabije.

U praksi to znači da će tamošnja država u narednim godinama uložiti ozbiljan novac u tenis, kako na globalnom nivou tako i na u razvoju istog u svojoj zemlji.

Fond će takođe biti sponzor ATP rang liste, Završnog mastersa u Torinu, Nest Gen Turnira koji se svakako održava u Džedi (do 2027.), kao i Mastersa u Indijan Velsu, Madridu, Majamiju i turniru u Pekingu.

“Naše strateško partnerstvo sa PIF je veliki trenutak za tenis. Delimo posvećenost pokretanju budućnosti sporta. Uz posvećenost PIF-a novim generacijama, podsticanjem inovacija i stvaranja mogućnosti za sve, postavljena je pozornica za novi period napretka, rekao je je Masimo Kalveli, direktor ATP-a.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Uvod za “ulazak” Saudijske Arabije u tenis biti organizovan krajem 2024. godine sa spektaklu u Rijadu “Slem šest kraljeva” u okviru Saudijskoj festivala kulture i zabave gde će učestvovati Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Janik Siner i Holger Rune.

Svaki od učesnika biće bogato nagrađen za nastup (1,5 miliona dolara), dok će pobednik poneti kući 5,62 miliona dolara.

Nema sumnje da će ulazak Saudijske Arabije u tenis potencijalno značajno uticati i na povećanje nagradnih fondova na turnirima u narednim godinama.

Krajem prošle sezone i WTA je bio u razgovorima o održavanju Završnog Mastersa u Saudijskoj Arabiji, ali su tada Kris Evert i Martina Navratilova istakle da se protive takvoj odluci.

Bonus video:

4 Komentara

    Šta rade pare ,hoće da preuzmu svaki sport od fudbala su krenuli sad prelaze dalje

    Ma ako,zasto da ne,hoce da uloze pare u sport i treba!

    Imaju pare i onda kupuju sve jednostavno!

    Pa ocekivano samo do kad ce da traje sve ne znam?!

Postavi odgovor