Đoković pred najvećom preprekom u Dubaiju

Novak Đoković će danas (16 časova) ponovo izaći na teren i treći dan u nizu nastupiti na ATP turniru Serije 500 u Dubaiju.

Preko puta prvog reketa sveta naćiće se 11, poljski teniser Robert Hurkač.

Hurkač će predstavljati najteži test u dosadašnjem toku turnira za Novaka, pošto je u seriji od pet pobeda, a u Dubaji je stigao kao šampion Marseja.

Hurkač je u Dubaiju pobedio dvojicu Rusa – Aleksandra Ševčenka posle preokreta 3:6, 6:3, 7:6 (7) i Pavela Kotova sa 7:5, 6:1.

Što se tiče Đokovića, on je u prvom duelu imao neočekivanih poteškoća i čak izgubio set protiv Tomaša Mahača, ali na kraju ipak uspeo da trijumfuje (6:3, 3:6, 7:6), dok je u drugom duelu savladao Talona Grikspora bez poteškoća (6:2, 6:3).

Ovo će im biti peti međusobni duel, a Đoković je dobio sva četiri prethodna. Poslednja pobeda je došla u Madridu prošle godine gde je Srbin slavio 2:0 (6:4, 6:4)

“Pobedio me je svaki put, bilo je nekih neizvesnijih… Mislim da postajem bolji i jači svaki sledeći put, videćemo…”, rekao je Hurkač.

Pobednik ovog meča će u polufinalu igrati sa boljim iz duela između Danila Medvedeva i Borne Ćorića koji igraju poslednji meč dana, odmah posle Đokovićevog duela.

Meridian nudi najbolje kvote na sve sportove

Bonus sadržaj:

Postavi odgovor