NOVAK ĐOKOVIĆ IGRA U MELBURNU: Nema nejasnoća, presuda je jasna!

Srpski teniser Novak Đoković ima priliku da osvoji desetu titulu na Australijan openu, a nakon brojnih spekulacija i sumnji, sada je jasno – on moće da igra.

Uprkos sudskoj presudi koja je bila u korist Đokovića, svima je stavljeno do znanja da Australija i dalje ima pravo daukine vizu najboljem svetskom teniseru.

To se do sada nije dogodilo, pa je teško zamisliti da će se predomisliti nekoliko dana kasnije. Sve to potvrdio je i otac Novaka Đokovića.

Cela situacija u vezi sa Novakom Đokovićem je zatvorena presudom australijskog suda. Da je bilo nejasnoća kojim se bave pojedini novinari presuda bi bila drugačija – rekao je Srđan Đoković za Radio televiziju Republike Srpske.

Kako je rečeno, Novak sada može da se bavi svojom poslom.

– Australijski sud i nezavisni sudija je za sedam sati ispitivanja svih činjenica utvrdio da nema nikakvih nejasnoća i da je Novak slobodan da uđe u Australiju i bavi se svojim poslom – zaključio je otac srpskog tenisera.

novak đoković-australijan open
Đoković je osvojio devet titula u Melburnu (FOTO: Guliver Images)

Inače, Đoković nije nastupio na ATP kupu, te je zbog toga ostao bez 525 poena. Shodno tome, razlika između njega i prvog pratioca Danila Medvedeva je sada 2.080 poena.

On Melburnu brani 2,000 poena naspram Rusovih 1,200. Stoga bi Medvedev osvajanjem mogao da napreduje za još 800 što bi mu donelo i prvo mesto.

Pored Medvedeva, prve pozicije može da se dokopa i Aleksandar Zverev. Nemac zaostaje 3,045 bodova i brani 760 za prošlogodišnje četvrtfinale.

Stoga bi on pod određenim okolnostima mogao da se dokopa novih 1,240 bodova i prve pozicije na ATP listi.

Ali, jasno je – sve je u Novakovim rukama.

HRONOLOGIJA TITULA NA AUSTRALIJAN OPENU: Kako je Đoković prekinuo dominaciju Federera i “pretplatio” se na Endija Mareja?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Božićni specijal -TOP 10 penala i TOP 10 izjava! EP10

 

8 Komentara

  Dušmanima ne treba ništa verovati ipak su to englezi tj. vukovi u jagnjećoj koži, ne bi me čudilo da Aleks Hok donese odluku o deportaciji dan pre finala.

  Posle svega sto je preziveo zadnjih dana,sve psihicke i druge torture i pritiska,logicno je da je Nole skupio toliko snage i energije da ih iz svog poznatog inata potpuno razbuca…

  Sad svima da pokaze da sa njim nema zezanja

  Sad su ga samo iznervirali,sad su ga ugasili svi!

  Kako bi voleo da osvoji sada i sve ih ucutka!

  Kad se Nole zainati sad pa ih bude pogazio sve!

Postavi odgovor