Novak o učešću na Vimbldonu: Znaću uskoro da li ću moći da igram

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da mu je plan da igra Vimbldon i da je došao u London ranije da trenira da bi pokušao da to i učini.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

“Plan je sve vreme bio da igram Vimbldon i to pokušavam da učinim. Zato sam došao ovde ranije, da bih video kako stvari idu. Mnogi misle da to nije realno i da nije pametno, ali ne bih bio ovde da nisam dobio dozvolu svog lekarskog tima”, rekao je Đoković, a prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Đoković je istakao da su u lekarskom timu veoma zadovoljni jer se sve odvija prema planu.

“Ne forsiram sebe do 100 odsto, ali nadam se da ću doći do tog nivoa u narednih nekoliko dana. Rehabilitacija od prvog dana ide prema planu i iz dana u dan se postepeno oporavljam”, dodao je Đoković koji je operisao koleno pre nešto manje od tri nedelje.

Cilj nije samo da igra, već i da bude konkurentan u borbi za titulu.

“Nisam došao ovde da bih odigrao par rundi. Igraću samo ako budem mogao da dam blizu maksimuma, ili maksimum. Igraću zaista samo ako budem osetio da sam u mogućnosti da igram završnicu turnira i da se borim za trofej”, nastavio je Novak.

Kada će doneti odluku o igranju na Vimbldonu?

“U narednih četiri, pet, šest dana. Ako budem znao da mogu da igram na svom maksimumu ili blizu njega, onda ću igrati. Ako ne, neka daju šansu nekome drugom da proba”, zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

3 Komentara

    Znam koliko mu je stalo da igra na Vimbldonu ali mislim da su Olimpijske igre važnija stvar i da se treba čuvati za taj nastup.

    Daj Bože , nema još puno vremena n iz sve da osvoji neki turnir tako da bi bilo sjajno da igra na Wimbldonu

    Isključivo od njega zavisi da li će da igra a mora da razmišlja i o učešću na OI

Postavi odgovor