NADAL DIGAO RUKE: Moje telo i godine mi ne dozvoljavaju da jurim prvo mesto

Rafael Nadal je izneo svoje misli posle poraza od Feliksa Ožea-Alijasima koji ga je doveo na prag eliminacije na ATP Tur Finalu u Torinu.

Nije “Bik iz Majorke” u punoj snazi, videlo se to ponovo danas kada je pretrpeo poraz od kanadskog tenisera. Feliks je slavio sa 6:3, 6:4 i tako stigao do prve pobede u grupi, dok je Nadalu ovo bio drugi poraz i sada ima samo teoretske šanse da se domogne polufinala.

– Mnogo toga će, naravno, zavisiti od meča koji od 21 čas igraju Kasper Rud i Tejlor Fric.
Igrao sam bolje nego prvog dana, generalno. Nisam koristio svoje prilike. Izgubio sam gem na 4:3, odigrao sam užasno. Borio sam se do kraja, ali kada vam ne ide, teško je promeniti dinamiku i rezultat pod ovim okolnostima. Na ovakvoj podlozi, protiv najboljih servera, sjajnih igrača, teško je. Ne mogu da se žalim, samo ostaje da prihvatim ono što je bilo, a to je da je protivnik igrao bolje u ključnim poenima. Čestitam mu – rekao je Nadal.

Rafa ističe da je neophodno da prihvati svoju trenutno situaciju, ali ističe da je spreman da uradi sve kako bi se vratio na svoj vrhunski nivo.

– Bilo je ovo teških šest meseci u svakom pogledu. Treba to prihvatiti. Kada se sve to sagleda pozitivno je i to što sam uopšte ovde. To je najvažnije. I kad kažem, danas, mislim na poslednjih nekoliko nedelja na terenu i šta mi se desilo, to nije veliko iznenađenje. Ipak, ne znači da nisam tužan zbog rezultata, ali dešava se. Treba prihvatiti da od sutra kreće moja sezona za 2023. To je sve, jedino što mogu je da nastavim sa radom, sa svim što je potrebno da sebi dam šansu za 2023. Da, ima i par pozitivnih stvari. Uspeo sam da igram dva turnira u poslednje tri nedelje. To je pozitivno, to nisam mogao neko vreme. Nisam zaboravio da igram tenis, kako da budem mentalno jak. Potrebno je da se sve te pozitivne strane oporave, da proradi ta snažna psiha i mentalitet, da budem na tom željenom nivou. Ne znam da li ću ga doseći ponovo, ali ono u šta ne sumnjam je da ću umreti ako treba za to – jasan je Nadal.

Priznao je da je digao ruke od prve pozicije na ATP listi.

– Završiti sezonu kao broj jedan je veliko dostignuće. Bilo bi sjajno u ovoj fazi moje karijere. Ipak, kažem da neću slediti ponovo taj cilj. Dešava se, situacija me je dovela nadomak toga, fantastično. Ipak telo, moje godine i lična situacija mi ne dozvoljavaju da jurim za tim ciljem. Osvojiti dva slema nije bilo dovoljno. Nije bilo dovoljno dobro jer nisam mogao da igram – kaže Nadal i dodaje:

– Ne znam koliko sam igrao, 10, 11, 12 turnira. Možda sam devet završio u dobrim uslovima. Teško je kada se borite sa dobrim mladim igračima koji mogu da igraju mnogo turnira ako to žele. U situaciji su kao ja pre 15 godina. Srećan sam i zbog Karlosa, velika stvar za njega. To je sjajna vest i za sport u Španiji. Zaslužio je da bude prvi posle sjajne sezone – hvali svog mlađeg kolegu Nadal.

Nadal posledji meč u grupi igra u četvrtak protiv Kaspera Ruda.

DRUGO KOLO “CRVENE GRUPE”: Evo kada Đoković i ostali izlaze na teren u Torinu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE:Kofer spakovan za Katar – Meridian Slot Jackpot ima novog dobitnika

10 Komentara

  Korektno od njega da to i priznaje!!!

  Odgovori

  Dosta je neka se povuče više, dosadilo mi je da ga slušam kako kuka

  Odgovori

  Napokon se osvesti i sabrao koliko je star i da je njegovo vreme prošlo

  Odgovori

  Ništa se više od njega na ovom turniru pored ovih mladih zveri nije ni očekivalo

  Odgovori

  Nisu njemu godine problem, telo ne može više da izdrži sve te napore

  Odgovori

  Svestan je da ne može da se nosi sa mladjim igračima i neće da se kida vise prošlo je bjegovo

  Odgovori

  Sprema se i cuva za AO,ali videcemo dal ce biti spreman

  Odgovori

  Samo je Nole ostao od velike cetvorke,sad treba da prestigne Nadala

  Odgovori

  Rafa je digao patike o klin,nema tu vise ozbiljnog tenisa.

  Odgovori

  Izgleda da se blizi penzija za Nadala. ..

  Odgovori

Postavi odgovor