BROJKE ODJEDNOM NISU BITNE?! Šta nam govori nova Federerova reklama?

Odbrojavanje do finala Vimbldona u kojem će se sastati Novak Đoković i Mateo Beretini je uveliko počelo, ali dok ga njihovi navijači željno iščekuju, čini se da nisu svi oduševljeni.

Znate već da, ukoliko Đoković pobeid Italijana, dolazi do istog broja Grend slem titula koje imaju i Rodžer Federer i Rafael Nadal, njihovi najveći rivali.

GOAT trka i dalje traje, a kada se Novak izjednači, nestaće gotovo svaki argument u korist dvojice tenisera. Međutim, Federer i njegovi saradnici našli su način da ponovo privuku pažnju i pokušaju da umanje značaj ovog podatka.

Naime, baš u ovom momentu objavljena je nova Roleksova reklama, u kojoj glavnu ulogu ima upravo Federer, ali uz vrlo zanimljiv narativ.

– Kako tačno merimo veličinu? Brojem titula? Brojem grend slemova? Možda. Ali ne samo njima. Zato što postoje određene stvari koje brojevi ne mogu da predoče. Brojke neće pokazati da ovaj čovek igra tenis lepše nego što je to i ko ikada činio. Brojke neće pokazati da je ovaj čovek najpoštovaniji sportista na svetu zbog svoje gracioznosti i elegancije kako na terenu, tako i van njega. Istina je, od sada pa na dalje šta god večna lista bude pokazivala njegova legendarnost može jedino da raste. Jer vremenom, zaostavština Rodžera Federera će se pokazati večnijom od bilo kog broja – kazuje se u reklami.

Dakle, onda kada su brojke bile na strani Federera – tada su bile bitne, a sada kada govore u korist Novaka Đokovića – nemaju veliki značaj!?

HIT IZJAVA: Novak Đoković nasmejao italijanske medije!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Igor i Vlado podkast EP03 | EURO 2020 specijal sa Branom

 

2 Komentara

    Njegovo vreme po pitanju tenisa je stalo!

    Federer je teniski gospodin i zaista bih voleo da ga vidim na Olimpijskim igrama.

Postavi odgovor