Siner otkrio detalje povlačenja: Ne želim da kažem šta je u pitanju, može da se desi da me ne bude dugo

Povreda kuka zbog koje je Janik Siner odlučio da propusti masters u Rimu, po svemu sudeći je veoma ozbiljna i mogla bi da predstavlja veliku glavobolju za ove sezone najboljeg tenisera sveta.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Sama činjenica da je 22-godišnji Italijan juče odučio da preskoči turnir na kom bi bio dočekan kao rimski imperator govori u prilog tome, a dan kasnije, Siner je u obraćanju medijima na konferenciji u glavnom gradu Italije bacio novo svetlo na problem sa kojim se suočava.

Desni kuk već neko vreme muči drugog tenisera sveta, sudeći po njegovim rečima – barem još od Monte Karla.

“Pre turnira u Madridu sam se osećao bolje, bila je to čudna situacija. Protiv Kotova sam ponovo osetio bol, a dan ranije u duelu protiv Hačanova sam shvatio da nešto nije u redu. Radio sam magnetnu rezonancu u Madridu i dobio potvrdu. Ovo nije bila laka odluka jer je Rim za mene poseban turnir, morao sam ipak da to prihvatim iako me boli kao i moje navijače. Imam 22 godine, nadam se da ću igrati ovde narednih 10 godina”, rekao je Siner na početu izlaganja.

“Gledajući šta sam do sada postigao u sezoni, čaša je polupuna. U budućnosti će biti još teških trenutaka, neke povrede možete da sprečite, neke ne. Do sada smo radili odličan posao, prošle sezone nije bilo povreda, ali, sada treba da učimo i idemo napred. U nekim situacijama treba da reagujemo bolje, sledeće godine na primer da vidimo da li vredi igrati Monte Karlo ili ne. Ne možemo biti savršeni, prvi bih voleo da igram na svim turnirima”, nagovestio je Italijan da je gusti raspored jedan od uzročnika problema sa kojima se suočava.

Pregledi su izgleda pokazali da je po sredi teža povreda.

“Mislili smo da nije u pitanju ozbiljan problem. Ne želim da kažem šta je tačno u pitanju, osim toga da ukoliko povreda nije 100% zalečena bio bih primoran da ne igram dugo vremena”.

Pripreme za Rolan Garos zbog toga neće ići po pređašnjem planu.

“Sigurno neću igrati jedno vreme. Od naredne nedelje ćemo donositi odluke. Priprema za Paris sigurno neće biti optimalna, ali zajedno sa mojim timom ću dati sve od sebe da budem konkurentan. Dolazak u Pariz bez mečeva neće biti lak, Rim je itekako važan kao turnir uoči Rolan Garosa. Do sada nisam imao toliko fizičkih problema kada sam menjao podloge. Vodim računa o intenzitetu kretanja, odgovorore ću imati za nedelju dana. U Parizu ću igrati ako budem 100% spreman”, zaključio je Siner.

Bonus video:

4 Komentara

    Posle ovakve sezone pitanje je samo bilo koja ce povreda da bude i sta ce da strada!

    Stvarno šteta u životnoj je formi i propustice veliki broj mečeva sad kad mu je naivažnije da osvaja trofeje

    Mislim da nije neka ozbiljna povreda u pitanju samo zeli za svaki slucaj da odmori

    Povrede kuka umeju da budu bas ozbiljne za tenisere

Postavi odgovor