NASTAVAK PATNJE DOMINIKA TIMA: Bivši dvostruki finalista eliminisan u prvom kolu Rolan Garosa

Austrijski teniser Dominik Tim eliminisan je na startu Rolan Garosa od Bolivijca Huga Delijena sa 6:3, 6:2, 6:4.


Tim koji je bio strah i trepet na šljaci je prošlost, a sam Austrijanac je senka igrača pre povrede. Otkako se vratio na teren Dominik ne može da pronađe ritam, i igra potpuno neprepoznatljivo.

Šljaka koja je bila njegova omiljena podloga pretvorila se u njegovu najveću patnju – Tim je izgubio sve mečeve na zemlji ove sezone!

Prvo se pojavio na turniru u Majorci, što mu je bio prvi nastup nakon povrede, i izgubio je odmah na startu. Ista sudbina zadesila ga je i u Beogradu, Eštorilu, Madridu, Rimu i Ženevi – nigde nije uspeo da prođe prvo kolo.

Nije uspeo ni na Rolan Garosu gde ga je eliminisao Delijen, što mu je jedanaesti poraz zaredom, računajući i 2021. godinu.

Nekadašnji treći reket sveta je dva puta igrao finale Rolan Garosa, 2018. i 2019. godine i trenutno deluje da je miljama daleko od forme koja mu je ne tako davno donosila šanse za slavu na Pariskoj šljaci.

Poslednju pobedu Dominik je ostvario u Rimu 2021. godine kada je na startu turnira pobedio Martina Fučoviča.

Otišao je operaciju ručnog zgloba, propustio celu sezonu, a očigledno da i dalje ima problem jer nije ni blizu tenisera na kog smo navikli.

Hugo Delijen će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv pobednika duela Karen Hačanov – Nuno Borhes.

DUG JE PUT DO ČETVRTFINALA: Ko su potencijalne „mine“ za Đokovića pre Nadala?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Dejan Ćirjaković Boškić – Ronaldo dolazi da šutira penale za Meridian! EP 27

Postavi odgovor