Zverev: Ako to ne uradim život mi je ugrožen

Aleksandar Zverev plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pobedom nad Grigorom Dimitrovim 3-0, ali je nakon meča bio veoma uznemiren.

Naime, Zverev je bio besan što mu nije bilo dozvoljeno da na terenu daje sebi inekcije insulina.

Podsetimo, Nemac ima dijabetes tip 1 i zbog toga mu je potrebno da primi lek kako bi mogao uopšte normalno da funcioniše, a samim tim je i činjenica da je profesionalni sportista za veliko divljenje.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Zvaničnici u Parizu imaju veoma striktnu politiku i na ovogodišnjem izdanju dozvoljavaju samo dve pauze za toalet. Upravo je u trenutku kada je Zverev pokušao da da sebi inekciju sišao jedan od zvaničnika i obavestio ga da to mora da uradi u svlačionici što bi se automatski računalo kao jedna od dve dozvoljene pauze.

„Ja u toku meča moram četiri ili pet puta da primim injekciju, a imam samo dve pauze za toalet. Čak su mi rekli da injekciju mora da mi da doktor. Objasnio sam im da meni može da pomogne samo doktor koji je specijalizovan. Stvorena je potpuna konfuzija bez ikakvog razloga“, rekao je Zverev.

Podseća Saša da u ovakvim situacijama njemu svaki trenutak dragocen.

„Rekli su da to izgleda čudno kada radim na terenu. Međutim, ako to ne uradim moj život će biti u opasnosti. Očigledno nisu svesni sa čim se suočavam“, zaključio je Zverev.

U borbi za polufinale Zverev se sastaje sa Argentincem, Tomasom Martinom Ečeverijem.

Bonus video:

3 Komentara

    Baš njih briga za ljudski život, oni se slepo drže svojih pravila

    Ne mogu da verujem da čelnici Rolan Garosa ovako ugrožavaju život Zvereva a Nadalu su davali pauze kad god mu je trebalo da bi dobio svoju dozu inekcija prošle godine

    Jako je to nezgodno …ljudi necrszumeju da usnulim mora da se daje tačno kad je propisano inače mu je život u opasnosti ..nije to naivno ni malo

Postavi odgovor