Crveno-beli izdali saopštenje: Funkcionerima FSS smeta jaka Zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda obratio se pismom predsedniku Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Draganu Džajiću i potpredsedniku FSS Branislavu Nedimoviću u kome se navodi da su crveno-beli razočarani kadrovskim rešenjima rukovodstva FSS.

“Kao naš najveći fudbalski Klub, učesnik UEFA Lige šampiona i neko ko je srpskom fudbalu unazad sedam godina doneo preko 30 miliona evra, smatramo da imamo jak osnov i obavezu da izrazimo svoje duboko nezadovoljstvo kadrovskim rešenjima FSS i ljudima koji su nedostojni i nesposobni da naš fudbal vode u pravcu boljitka i razvoja – navode iz Crvene zvezde.

Poručuje klub iz Ljutice Bogdana kadrovi prethodnog rukovodstva FSS ostali na svojim mestima, bez promena u strategiji i načinu rukovođenja fudbalskim Savezom.

“Nismo spremni da prihvatimo status kvo dok ostale evropske asocijacije rade i razvijaju fudbal u svojim zemljama. Nismo spremni da nemo posmatramo dalje urušavanje srpskog fudbala i nazadovanje u odnosu na fudbalski naprednu Evropu. Dokazali smo da znamo kako se ide razvojnim putem i želimo da naš nacionalni Savez krene istim putem za šta su potrebni novi ljudi. Sa starim kadrovima nema novih pobeda.

“Zbog ovih problema Crvena zvezda godinama nije imala nikakav odnos sa Savezom i iz kojih razloga se Klub zalagao za promene u fudbalskoj organizaciji. Novo rukovodstvo FSS za ovih šest meseci nije učinilo nijednu promenu u odnosu na prethodnike i neprijatno smo iznenađeni vašim nečinjenjem. Verujemo da velikom delu nosilaca važnih funkcija unutar FSS smeta jaka Crvena zvezda, da im smeta što smo redovni učesnici UEFA Lige šampiona, verujemo da im smetamo i mi kao menadžment Kluba koji je vratio sjaj Zvezdi i vratio je u elitu Evrope”.

“Nakon juče održanog seminara sudija u Staroj Pazovi još jednom smo uvereni da je cilj rukovodećih kadrova Saveza udar na Crvenu zvezdu. Kako drugačije objasniti da se juče na seminaru pred 60 sudija Super i Prve lige Srbije od strane Filipovića otvoreno govori samo i isključivo protiv Crvene zvezde. To nije prvi put već Filipović to radi već duži period, kontinuirano i beskrupulozno”.

“Potrebni su novi ljudi, sveža krv i dobra energija. Posebno se to odnosi na promenu prvog čoveka sudijske organizacije Dejana Filipovića i njegovog mentora generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića. To su dve ključne pozicije u fudbalskoj organizaciji, a nasledili ste ih od bivšeg rukovodstva koje je bilo neuspešno po svim parametrima. Nema novih pobeda sa lošim i tuđim kadrovima. Nadamo se konstruktivnim rešenjima i dobrim odnosima. Hvala na razumevanju i sportski vas pozdravljamo”, navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

 

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

BONUS VIDEO:

7

12 Komentara

  Smeta jer se politika previše umesala

  Odgovori

  Zar je iko očekivao da će posle one prljave kampanje protiv Vidića išta da se u FSSu promeni?

  Odgovori

  Ovakvo pismo FSS-u bi imalo efekta da su ga uputili svi klubovi iz Srbije, ovako ništa se neće promeniti

  Odgovori

  FSS ne smeta samo jaka Crvena Zvezda,nego jos mnogo toga,zbog cega ce se morati mnogo toga menjati,a i otkazi podeliti!!!!

  Odgovori

  Eto im sad, nek se valjaju u sopstvenom blatu kad su stopirali kandidaturu Vidića

  Odgovori

  Nije problem “jaka Zvezda” već slabost 90% ostalih klubova iz SLS samim tim je prvenstvo apsolutno nezanimljivo

  Odgovori

  Verujem da će u narednom periodu da pljušte otkazi, moraće Džaja da radi kako mu Terza naredi

  Odgovori

  Kod nas ocigledno uveden var da se ne bi gledao nego cisto da sluzi tj bude tu!

  Odgovori

  Kad vam nije valjao Vidic i oterali ste coveka tako vam i treba,sve se vraca

  Odgovori

  Hteli ste Nedimovica pa eto vam ga,gledajte ga sad

  Odgovori

  Ko god da dodje nece biti promene jer svi gledaju samo fotelju

  Odgovori

  Joj grdni vi,sve vas napadaju a vi posteni samo tako

  Odgovori

Postavi odgovor